ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται το «καλάθι του Άη Βασίλη» - Ποια παιχνίδια θα περιλαμβάνει

Έρχεται το «καλάθι του Άη Βασίλη» - Ποια παιχνίδια θα περιλαμβάνει
Intime

Με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι και φέτος θα εφαρμοστεί καλάθι του Άγιου Βασίλη

Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και οι καταναλωτές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το νέο κύμα ακρίβειας που επιμένει με εκτεταμένη έρευνα αγοράς και έλεγχο για προσφορές και φθηνές λύσεις, προκειμένου να μην λείψουν τα απαραίτητα από το εορταστικό τραπέζι αλλά και σε ό,τι αφορά τα δώρα των ημερών.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ανασκόπηση επιβεβαίωσε ότι έρχονται τόσο το «καλάθι των Χριστουγέννων» όσο και το «καλάθι του Άη Βασίλη», για τα οποία θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες εντός των επόμενων ημερών.

«Επειδή πολλοί αναρωτιούνται, ναι, θα έχουμε και φέτος «Καλάθι των Χριστουγέννων» με τρόφιμα και «Καλάθι του Αη Βασίλη» με παιχνίδια. Αυτά φυσικά δεν θα λύσουν το πρόβλημα της ακρίβειας, όμως θα ελαφρύνουν κάπως τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Για τα εορταστικά «καλάθια» θα γίνουν λεπτομερείς ανακοινώσεις σε λίγες μέρες», έγραψε ο πρωθυπουργός στο Facebook.

Το καλάθι του Άγιου Βασίλη θα περιλαμβάνει αρκετές κατηγορίες παιχνιδιών, ενώ ο σκοπός του είναι η συγκράτηση των τιμών και η διευκόλυνση των καταναλωτών να προμηθευτούν τα απαραίτητα δώρα των ημερών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha το υπουργείο Ανάπτυξης βρίσκεται σε επικοινωνία με τις εταιρείες παιχνιδιών για φθηνά παιχνίδια και τα φετινά Χριστούγεννα.

Οι κατηγορίες παιχνιδιών που θα συμπεριληφθούν στο καλάθι:

Επιτραπέζια, κούκλες, κουκλόσπιτα, βρεφικά παιχνίδια, φιγούρες δράσης, παιχνίδια κατασκευών, οχήματα, τηλεκατευθυνόμενα, ηλεκτρονικά παιχνίδια, αθλητικά παιχνίδια, λούτρινα αλλά και μουσικά παιχνίδια.