ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηδάκης: «Δεν μπορεί ο μισθωτός να πληρώνει περισσότερα από τον ελεύθερο επαγγελματία»

Χατζηδάκης: «Δεν μπορεί ο μισθωτός να πληρώνει περισσότερα από τον ελεύθερο επαγγελματία»
INTIME.

«Η κοινωνία αντιμετωπίζει θετικά τις αλλαγές που κάνουμε», υπογράμμισε ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, αναφέρθηκε στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, τονίζοντας ότι «σέβομαι όσους απεργούν, όμως, έχουμε υποχρέωση να βλέπουμε την πραγματικότητα», μεταξύ άλλων, μιλώντας απόψε (03/12) στο MEGA.

«Αύριο, έχουμε την ακρόαση των φορέων στη Βουλή. Θα ακούσουμε όσα θα πουν, δεν είμαστε δογματικοί. Κάποιες αλλαγές υπήρξαν, αλλά δεν μπορούμε να αλλάξουμε τη γενικότερη φιλοσοφία του.

Με την προσπάθεια αυτή, μένουν διαθέσιμοι παραπάνω ανθρώπινοι πόροι της ΑΑΔΕ, για να στραφούν στα μεγαλύτερα “ψάρια”. Θεωρούμε ότι η συνεισφορά του ελεύθερου επαγγελματία στην επιχείρηση, δεν μπορεί να είναι κατώτερη από τον μισθό ενός εργαζομένου που αμείβεται με τον κατώτερο», υπογράμμισε αρχικά για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

«Αυτά που κάνουμε, είναι μία προσπάθεια φορολογικής συμμόρφωσης. Δεν μπορεί ο μισθωτός να πληρώνει περισσότερα από τον ελεύθερο επαγγελματία. Παρά την κριτική στην κυβέρνηση, φαίνεται ότι η κοινωνία αντιμετωπίζει θετικά τόσο και αυτήν τη μεταρρύθμιση, όσο και τις αλλαγές που κάνουμε. Όμως, η χαλάρωση και η αλαζονεία είναι κακοί σύμβουλοι. Η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας είναι η ίδια η πραγματικότητα», προσέθεσε ο Υπουργός Οικονομικών.

Σχετικές ειδήσεις