Αύξηση του πληθωρισμού: Ανατιμήσεων συνέχεια σε τρόφιμα – Ράλι 76,2% στο ελαιόλαδο

Τρομάζουν τους καταναλωτές οι διαστάσεις που έχει πάρει πλέον η ακρίβεια, με τον πληθωρισμό να διαλύει το οικογενειακό εισόδημα και τον κόσμο να αναγκάζεται να κόψει αγορές από τα σούπερ μάρκετ ακόμη και από βασικά είδη διατροφής.
Αύξηση του πληθωρισμού: Ανατιμήσεων συνέχεια σε τρόφιμα – Ράλι 76,2% στο ελαιόλαδο
2'

Στα ράφια των σούπερ μάρκετ ο πληθωρισμός συνεχίζει να… επιτίθεται στο εισόδημα των καταναλωτών που προσπαθούν να ανταπεξέλθουν κόβοντας δαπάνες ακόμα και από τα βασικά είδη διατροφής.

Ο πληθωρισμός τον Μάρτιος διαμορφώθηκε στο 3,2% από 2,9% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Ο πληθωρισμός στην κατηγορία των τροφίμων επιμένει υψηλά, στο 5,3%, έπεσε ελάχιστα από το 6,7% του Φεβρουαρίου.

Νέο σοκ επιφυλάσσει για τα νοικοκυριά η τιμή του ελαιόλαδου, που κατέγραψε αύξηση μαμούθ 67,2% την ώρα που βασικά είδη διατροφής παίρνουν και πάλι την ανηφόρα.

Οι ανατιμήσεις τροφίμων τον Μάρτιο

  • Φρούτα 12,7%
  • Μεταλλικό νερό-αναψυκτικά-χυμοί φρούτων 11,4 %
  • Ψάρια 5,7%
  • Κρέατα 3,0%

Μέσα σε αυτό το κλίμα οι ελληνικές οικογένειες θα κάνουν ότι μπορούν για να γιορτάσουν το Πάσχα και σε λίγες ημέρες θα σουβλίσουν -όσοι μπορέσουν- τον οβελία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, γίνεται προσπάθεια να μην ξεφύγουν οι τιμές στα αμνοερίφια. «Έχουμε ζητήσει από τους συντελεστές της αγοράς οι τιμές των αμνοεριφίων φέτος να είναι ίδιες ή χαμηλότερες από τις τιμές του περσινού Πάσχα και η δέσμευση που έχουμε είναι ότι στο "καλάθι του νοικοκυριού" οι τιμές και του αρνιού και του κατσικιού θα είναι χαμηλότερες ή τουλάχιστον ίδιες με τις περσινές. Ο στόχος μας είναι για την τιμή του αρνιού να είναι χαμηλότερη από 10€ το κιλό».

Η περίοδος του Πάσχα αναμένεται να είναι αρκετά δύσκολη για τους καταναλωτές, καθώς στα ύψη ήδη έχουν φτάσει οι τιμές των σοκολατένιων αυγών λόγω της αύξησης της τιμής του κακάο διεθνώς.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή