ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΝΤ: Δικαιολογείται η επιμήκυνση του προγράμματος στην Ελλάδα

ΔΝΤ: Δικαιολογείται η επιμήκυνση του προγράμματος στην Ελλάδα

Για βάσιμα επιχειρήματα τα οποία δικαιολογούν την χορήγηση επιπλέον χρόνου στην Ελλάδα, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, απαντώντας σε ερώτηση του Μ. Ιγνατίου.

Ο κ. Ράις υπενθύμισε, ότι το Ταμείο έχει εκφράσει αυτή τη θέση από το Μάρτιο, αρκεί να βρεθούν και τα απαιτούμενα χρήματα. Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, σε ερώτηση σχετικά με το εάν στο υπάρχουν σκέψεις για κούρεμα του επίσημου τομέα (ΟSI) προκειμένου να βρεθεί το χρέος σε βιώσιμα επίπεδα, απάντησε ότι «το Ταμείο πάντα ζητά τη βιωσιμότητα του χρέους για να συμμετέχει στο πρόγραμμα. Θα πρέπει να περιμένουμε τα συμπεράσματα της Τρόικα για το θέμα του χρέους».

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου είπε επίσης, πως η Τρόικα θα έρθει στην Αθήνα ξανά την επόμενη εβδομάδα αναφέροντας παράλληλα πως η διάρκεια της αξιολόγησης θα εξαρτηθεί από την πορεία των διαπραγματεύσεων. «Έτσι, δεν μπορώ να είμαι σαφής για το χρόνο που θα δημοσιοποιηθεί η έκθεση», είπε ο Τζέρι Ράις ενώ τόνισε πως το σημαντικό είναι το πρόγραμμα να μπει ξανά στην σωστή τροχιά». Παράλληλα, ερωτηθείς ο κ. Ράις, αποσαφήνισε πως το ΔΝΤ δεν μιλά για τρίτο πρόγραμμα.

Διαβάστε επίσης:

Η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο διάσωσης

Οι δηλώσεις Κατσάμπα, ο Γ. Στουρνάρας και ο Ευ. Βενιζέλος

Θέμα αποπομπής του Κατσάμπα έθεσε με ερώτηση στη Βουλή ο Γ. Μιχελάκης

Π. Μοσκοβισί: Συνεχίστε αποφασιστικά τις μεταρρυθμίσεις

Reuters: Σχέδιο για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους

F.T: «Το ΔΝΤ ποντάρει σε ένα κούρεμα για την Ελλάδα»