ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΦΕΕ: Θετική η συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ

ΣΦΕΕ: Θετική η συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ

Θετική χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) Κ. Φρουζής, τη συνάντηση με την Α. Μέρκελ παρουσία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ο Κ. Φρουζής δήλωσε ότι η φαρμακοβιομηχανία αναγνωρίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης και των ευρωπαίων εταίρων μας προκειμένου η χώρα να εξέλθει από την κρίση και να εισέλθει σε μια αναπτυξιακή τροχιά και συμπλήρωσε: «Μετά την καταβολή της δόσης που αναμένει η χώρα μας θέλουμε και πρόθεσή μας είναι, να στηρίξουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης στην κατεύθυνση της ανάπτυξης μέσα από δομικούς πυλώνες της φαρμακοβιομηχανίας όπως είναι η επένδυση στην έρευνα και η προσφορά και η απασχόληση».

Προϋπόθεση, σύμφωνα με τον κ. Φρουζή είναι να βρεθεί λύση στα ανοιχτά ζητήματα της φαρμακοβιομηχανίας τα οποία είναι η ρευστότητα στην αγορά, η αποπληρωμή των σχεδόν 2 δισεκατομμυρίων ευρώ που οφείλει η ελληνική πολιτεία σήμερα στη φαρμακοβιομηχανία και η επανεξέταση του ανοιχτού θέματος της ζημίας που υπέστησαν οι επιχειρήσεις από το «κούρεμα» των ομολόγων για χρέη παρελθόντων ετών. «Στο επόμενο διάστημα θα πρέπει να υπάρξει ένα Σύμφωνο Σταθερότητας μεταξύ κυβέρνησης και φαρμακοβιομηχανίας, ώστε να μπορέσουμε να δούμε συνολικά τα ζητήματα της Υγείας και τις δυνατότητες χρηματοδότησής της. Στόχος είναι να στηρίξουμε κι εμείς την κυβέρνηση στην προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας και να τη βάλουμε σε τροχιά ανάπτυξης. Η προσπάθεια αξίζει, καθώς διασφαλίζει την περίθαλψη του ελληνικού λαού, την πρόσβασή του στις καινοτόμες θεραπείες, ενώ προστατεύει και την κοινωνική συνοχή», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ.