Νέο καταφύγιο ζώων στην Αλεξανδρούπολη

Newsbomb

Στην κατασκευή καταφυγίου ζώων στην περιοχή της Αμφιτρίτης προχωρά η νέα δημοτική...

Στην κατασκευή καταφυγίου ζώων στην περιοχή της Αμφιτρίτης προχωρά η νέα δημοτική αρχή της Αλεξανδρούπολης, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα αδέσποτα. Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν σε συνεδρίαση του Δήμου η σύνταξη μελέτης και κατασκευής του είναι προϋπολογισμού 250 χιλιάδων ευρώ, σε χώρο 14,5 στρεμμάτων.

Η απόφαση έγινε ομόφωνα αποδεκτή από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην εισήγησή του ο Δήμαρχος κ. Βαγγέλης Λαμπάκης, «το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στην πόλη καθημερινά μεγεθύνεται, αφού κινδυνεύουν οι δημότες από επιθέσεις ακόμη και στο κέντρο της πόλης. Όμως και η κατάσταση των αδέσποτων δεν είναι η καλύτερη, αφού ταλαιπωρημένα, νηστικά και χωρίς στείρωση, κινούνται με αυτόν τον τρόπο. Το υφιστάμενο καταφύγιο δεν πληροί τις προδιαγραφές του νόμου, πέραν του γεγονότος ότι είναι πλήρες. Κατόπιν τούτου κρίνεται η δημιουργία ενός νόμιμου καταφυγίου αδέσποτων ζώων σε υφιστάμενο χώρο και με βεβαία τη χρηματοδότησή του».

Όπως υποστήριξε, θα υπάρχει υποστήριξη από φάρμακα και τροφή, ενώ έχει διασφαλιστεί συνεργασία με διεθνή οργάνωση υποστήριξης ζώων.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved