Σόιμπλε: Αν καταρρεύσει η Ελλάδα κινδυνεύει και η Γερμανία

Newsbomb

«Καμπανάκι κινδύνου» για ενδεχόμενη κατάρρευση της Ελλάδας κρούει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εκφράζοντας ωστόσο την αισιοδοξία του ότι τελικά θα βρεθεί λύση σο ελληνικό πρόβλημα.

Μιλώντας αργά χθες σε συνεδρίαση της Κ.Ο. Χριστιανοδημοκρατών - Χριστιανοκοινωνιστών αμφανίστηκε αισιόδοξος για την εξεύρεση λύσης στο αποψινό Eurogroup, τονίζοντας ότι ενδεχόμενη οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας θα έθετε σε κίνδυνο και την ανάπτυξη στη Γερμανία.

Το ζητούμενο στο αποψινό Eurogroup, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού μέχρι το 2014.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται η γερμανική υπηρεσία του πρακτορείου Reuters, ο κ. Σόιμπλε θα προτείνει απόψε στους ομολόγους του την επαναγορά από την Ελλάδα του 50% των ομολόγων της που βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών, στο 25% της αξίας τους.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι ιδιώτες πιστωτές εξακολουθούν να κατέχουν ελληνικά ομόλογα αξίας 60 δισ. ευρώ. Με τη γερμανική πρόταση εκτιμάται ότι η επαναγορά θα στοιχίσει περί τα 7,5 δισ., εκ των οποίων τα μισά θα καταβάλει η Αθήνα και τα υπόλοιπα θα εξοικονομηθούν από τα κέρδη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με την πώληση ελληνικών ομολόγων.

Την ίδια ώρα η εφημερίδα «Bild», επικαλούμενη γερμανική κυβερνητική πηγή, υποστηρίζει ότι το Βερολίνο συμφωνεί να δοθούν στην Ελλάδα επιπλέον 14 δισ. ευρώ ως το 2014, ενώ επισημαίνει ότι η γερμανική κυβέρνηση επιθυμεί την αποτροπή ενδεχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας, με κάθε τρόπο.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved