ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: Καμία συζήτηση για νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

Γερμανία: Καμία συζήτηση για νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

Την ελπίδα της γερμανικής κυβέρνησης για μια συμφωνία, απόψε, σε ό,τι αφορά την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού για την Ελλάδα, εξέφρασε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος ωστόσο διευκρίνισε ότι στο σημερινό Eurogroup δεν θα τεθεί ζήτημα νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους με την συμμετοχή του δημόσιου τομέα.

«Το «κούρεμα» δεν αποτελεί ζήτημα και για άλλες χώρες της Ευρωζώνης, επομένως οι υπουργοί Οικονομικών δεν θα το συζητήσουν. Ούτε για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποτελεί ζήτημα», τόνισε ο κ. Ζάιμπερτ και υποστήριξε ότι μια τέτοια απομείωση χρέους θα παραβίαζε τόσο τις Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δεν επιτρέπουν στα κράτη-μέλη να αναλαμβάνουν τα χρέη άλλων μελών, όσο και την εθνική νομοθεσία της Γερμανίας και άλλων κρατών-μελών της Ευρωζώνης.

Επιπλέον, θα είχε, επισήμανε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, ως συνέπεια «τεράστια απώλεια αξιοπιστίας», ενώ θα ενθάρρυνε, ενδεχομένως, άλλα κράτη που αντιμετωπίζουν κρίση χρέους να απαιτήσουν ίδια αντιμετώπιση.