ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καμία απόλυση στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Καμία απόλυση στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Μείωση 30% στις αποδοχές, προκειμένου να διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας- Το μέλλον του «ΤΤ» στα χέρια των συνδικαλιστών

Αίσιο τέλος είχαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, της Τρόικας, της ηγεσίας στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και των εκπροσώπων όσων εργάζονται στο «Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο».

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, λαμβάνοντας υπόψη ότι το μέλλον του «Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου» είναι ουσιαστικά στα χέρια τους, αποδέχθηκαν τελικά την πρόταση της Τρόικας για μείωση του κόστους μισθοδοσίας της νέας τράπεζας, η οποία μεταφράζεται σε περικοπές 30% στις μισθολογικές απολαβές με βάση τη Συλλογική Σύμβαση, ώστε να μην γίνει καμία απόλυση στο νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Επιπλέον, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η διοίκηση και οι εργαζόμενοι συμφώνησαν να προταθεί πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης και εθελουσίας εξόδου και το οικονομικό αποτέλεσμα αυτού του προγράμματος να συνδιαμορφώσει τη τελική μεταβολή του μισθολογικού κόστους.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Παρασκευής η κυβέρνηση ανακοίνωσε αιφνιδίως το διαχωρισμό του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε «καλή» και «κακή» τράπεζα, μετά από εισήγηση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Πλέον, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, εντάσσεται σε καθεστώς εξυγίανσης και ιδρύεται μεταβατικό πιστωτικό ίδρυμα, με την επωνυμία «Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο», στο οποίο μεταφέρονται το σύνολο των καταθέσεων (ιδιωτών, τραπεζών και δημοσίου) και το υγιές ενεργητικό (χαρτοφυλάκιο δανείων και τίτλων) της παλιάς τράπεζας. Η νεοϊδρυθείσα τράπεζα, έλαβε άδεια λειτουργίας από την Τράπεζα της Ελλάδος και ενισχύθηκε κεφαλαιακά από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο είναι και ο μοναδικός μέτοχος της νέας τράπεζας.

Διαβάστε επίσης:

Τώρα: Σύσκεψη για το μέλλον του Τ.Τ.

Σε «καλή» και «κακή» τράπεζα διαχωρίστηκε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Βαλαβάνη για Τ.Τ.:Απόψε εξαφάνισαν την καλύτερη οικονομικά τράπεζα!