«Λιώνει» το αεροδρόμιο της Ανταρκτικής

Newsbomb

Οι κλιματολογικές αλλαγές και η άνοδος της θερμοκρασίας του πλανήτη φαίνεται ότι έχουν το πρώτο τους «θύμα» και δεν είναι άλλο από το...

Οι κλιματολογικές αλλαγές και η άνοδος της θερμοκρασίας του πλανήτη φαίνεται ότι έχουν το πρώτο τους «θύμα» και δεν είναι άλλο από το αεροδρόμιο της αυστραλιανής βάσης στην Ανταρκτική.

Το αεροδρόμιο άρχισε να λειτουργεί πριν από τρία χρόνια και η κατασκευή του στοίχισε στο αυστραλιανό δημόσιο 46 εκατομμύρια (αυστραλιανά) δολάρια.

Όμως, ο ασυνήθιστα ζεστός καιρός φέτος το καλοκαίρι, είχε ως αποτέλεσμα να "μαλακώσει" ο πάγος και να μην μπορούν να προσγειωθούν μεγάλα αεροπλάνα, για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της βάσης.

Φέτος προσγειώθηκε μόνο ένα μόνο αεροπλάνο, Airbus A319, ενώ τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια είχαν προσγειωθεί 29 μεγάλα αεροσκάφη.

Το αεροδρόμιο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε έτσι ώστε να μεταφέρονται ταχύτερα στη βάση τόσο τα άτομα που εργάζονται εκεί όσο και τα εφόδια που απαιτούνται για τη λειτουργία της.

Οι αυστραλιανές αποστολές χρησιμοποίησαν φέτος το αμερικανικό αεροδρόμιο, το οποίο αντιμετωπίζει, επίσης, παρόμοιο πρόβλημα και μείωσε τον αριθμό των πτήσεων που δέχεται.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved