ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το μήνυμα του Eurogroup στην Ελλάδα: Νέα μέτρα, χωρίς πολλά λόγια

Το μήνυμα του Eurogroup στην Ελλάδα: Νέα μέτρα, χωρίς πολλά λόγια

Συνεχίζουν να προκαλούν οι Ευρωπαίοι εταίροι στο πλαίσιο του αποψινού Eurogroup


Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από τη συνεδρίαση, αν και περισσεύουν τα καλά λόγια για την πρόοδο που έχει πετύχει η Ελλάδα, οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συνεχίζουν να ακολουθούν την στρατηγική του «καρότου και του μαστίγιου».

Κυνικός είναι ο τρόπος με τον οποίον ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ έσπευσε να καλέσει την Ελλάδα να επιταχύνει τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, ώστε να καταλήξει σε συμφωνία.

Το ίδιο κλίμα και κατά τη συνεδρίαση με τους Ευρωπαίους να πιέζουν την Ελλάδα να «κλείσει όπως- όπως τις διαπραγματεύσεις και να προσυπογράψει τις απαιτήσεις των δανειστών για νέα μέτρα».

Φυσικά δεν περιμένουμε πολλά από το αποψινό Eurogroup, αλλά μέχρι στιγμής το κλίμα που δίνεται είναι ότι η Ευρώπη θέλει να σπρώξει την Ελλάδα να αποδεχθεί μέτρα με τρόπο υποτελή και αναξιοπρεπή.

moskovisi

«Παλεύουμε για την ακεραιότητα της Eυρωζώνης και την ανάκαμψη της Ελλάδας, η οποία είναι φίλη χώρα της Ευρώπης και ειδικά της Γαλλίας», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλες.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί τόνισε ότι η θέση της Γαλλίας παραμένει σταθερή και συνοψίζεται στο ότι έγιναν σημαντικές προσπάθειες από τον ελληνικό λαό, υπό την αιγίδα της ελληνικής κυβέρνησης.

Υποστήριξε ακόμη ότι υπάρχει ανάγκη να συνεχιστούν οι προσπάθειες από την Ελλάδα, ώστε να υπάρξει στήριξη από την ΕΕ και την Ευρωζώνη.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί οι Βρυξέλλες τραβάνε στα άκρα το σχοινί

Eurogroup: Ζητούν επιτάχυνση προσπαθειών από την Ελλάδα

Στις Βρυξέλλες μεταφέρεται η «μάχη» κυβέρνησης - τρόικας

Απόλυτο αδιέξοδο με την τρόικα!

Δυσφορία στο Μαξίμου για τα «παιχνίδια» της τρόικας

Απάντηση Στουρνάρα: Δεν μας χωρίζουν μίλια, μας χωρίζουν μέτρα

Γιατί βιάζονται στο Μαξίμου