ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκορδάς: Δεν θα πάμε σε πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών

Σκορδάς: Δεν θα πάμε σε πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχθεί τις προτάσεις της τρόικας για την πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών, τόνισε την Δευτέρα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, και αναφερόμενος στην παρατήρηση ότι δεν πρόκειται η ελληνική κυβέρνηση να συμφωνήσει με προτάσεις της τρόικας για πλήρη εφαρμογή του μέτρου απελευθέρωσης των πλειστηριασμών, ο κ. Σκορδάς σημείωσε πως «αυτό είναι ξεκάθαρο και κατηγορηματικό κατά τον πλέον απόλυτο τρόπο».

«Πέρα από το όριο της φτώχειας, υπάρχει και η λογική της αδυναμίας. Υπάρχουν, δηλαδή, άνθρωποι που με βάση τα περιουσιακά τους στοιχεία δεν θα χαρακτηρίζονταν φτωχοί. Όμως, είτε γιατί έχουν μείνει άνεργοι, είτε γιατί έχουν πλακώσει όλοι οι φόροι μαζί αυτό το διάστημα, έχουν μία αντικειμενική δυσκολία να είναι συνεπείς στην υποχρέωσή τους», σημείωσε

«Όλα αυτά λαμβάνονται υπόψη και τα συζητάμε. Tο πλαίσιο το έχει θέσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, με τη δήλωσή του για προστασία της πρώτης κατοικίας των αδύναμων, από το καλοκαίρι. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι όλοι θέλουμε να βρούμε μία λύση και μία διέξοδο», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Οι πλειστηριασμοί στο επίκεντρο του ραντεβού Χατζηδάκη - τρόικας

Σκληρό παζάρι με την τρόικα για τους πλειστηριασμούς ακινήτων