ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόσκληση Σκορδά σε βιομηχανίες παιχνιδιών για εγκατάσταση μονάδων

Πρόσκληση Σκορδά σε βιομηχανίες παιχνιδιών για εγκατάσταση μονάδων

Πρόσκληση στους επιχειρηματίες της βιομηχανίας παιχνιδιών να εγκαταστήσουν μονάδες παραγωγής των προϊόντων στη χώρα μας και να εξετάσουν την επιλογή του λιμανιού του Πειραιά ως πύλης εισόδου των προϊόντων τους προς τον ευρωπαϊκό χώρο ή τη νοτιοανατολική Μεσόγειο απηύθυναν ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Αθανάσιος Σκορδάς και ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Γιώργος Στεργίου, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Παιχνιδιών της Ευρώπης (ΤΙΕ).

Ο κ. Σκορδάς παρουσίασε τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την καλύτερη λειτουργία της αγοράς και ανέδειξε, πέραν της εμπορικής, και την παιδευτική διάσταση των παιχνιδιών ενώ μίλησε και για τη μέριμνα που πρέπει να έχει ο κλάδος για χρήση ασφαλών υλικών για την παιδική υγεία. Στο μεταξύ, γνωστοποιήθηκε, με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Αθανάσιου Σκορδά, η συγκρότηση της Επιτροπής Προστασίας Ανηλίκων, με κύριο σκοπό την προστασία των ανηλίκων από εμπορικές και διαφημιστικές πρακτικές που μπορούν να πλήξουν την ψυχική τους υγεία. Η Επιτροπή αποτελείται από μέλη που δεν αμείβονται, κι αποτελείται από τους:

1. Γεώργιο Μόσχο, βοηθό Συνήγορο του Πολίτη από την Ανεξάρτητη Αρχή Συνήγορος του πολίτη- Κύκλο δικαιωμάτων του παιδιού, ως πρόεδρο, με αναπληρώτριά του την Ειδική Επιστήμονα Μαρία Τσαγκάρη.

2. Αριστοτέλη Σταμούλα, εκπρόσωπο από την ανεξάρτητη Αρχή Συνήγορος του Καταναλωτή, ως τακτικό μέλος με αναπληρώτριά του τη Βασιλική Μπώλου.

3. Γεώργιο Νικολαϊδη, ψυχίατρο από το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού ως τακτικό μέλος με αναπληρώτριά του την κοινωνική λειτουργό Μεταξία Σταυριανάκη.

4. Ελένη Λαζαράτου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής Α' Ψυχιατρικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή τον Δημήτριο Αναγνωστόπουλο, αναπληρωτή καθηγητή Παιδοψυχιατρικής.

5. Αικατερίνη Θεοδοσέλη, εκπρόσωπο της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Σερρών στο Εθνικό Συμβούλιο Καταναλωτή και Αγοράς ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτριά της την Ευαγγελία Κεκελέκη, εκπρόσωπο του ΚΕΠΚΑ Θεσσαλονίκης στο Εθνικό Συμβούλιο Καταναλωτή και Αγοράς.

6. Παναγιώτη Αγνιάδη, γενικό γραμματέα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτριά του τη Βασιλική Καραντζίκου, προϊσταμένη της ίδιας Ένωσης.

7. Ιωάννη Παπαδόπουλο πρόεδρο στο Σύνδεσμο Ελλήνων Βιοτεχνών Παιδικών Παιχνιδιών και Αμαξών ως τακτικό μέλος κι αναπληρωτή του τον Δημήτριο Δενέγρη, γενικό γραμματέα του ιδίου Συνδέσμου

8. Γεωργία Αγγελιδάκη, νομική σύμβουλο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) ως τακτικό μέλος και αναπληρώτριά της την Αθηνά Πλατή, εξωτερική συνεργάτιδα της ΕΣΕΕ.

9. Αικατερίνη Τσώνη, διευθύντρια Τεχνικού Ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή ως τακτικό μέλος με αναπληρώτριά της τη Νίκη Γεωργίου, προϊσταμένη στην ίδια Διεύθυνση.