ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Παράνομοι δημόσιοι υπάλληλοι οι τροϊκανοί»

«Παράνομοι δημόσιοι υπάλληλοι οι τροϊκανοί»

Τη «δράση» των τροικανών στην Ελλάδα αναμένεται πολύ σύντομα να εξετάσουν τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών υποθέσεων του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου, τα οποία έρχονται στην Αθήνα την προσεχή εβδομάδα.

Οι δύο ευρωβουλευτές Οτμάρ Κάρας και Λιέμ Χόνανγκ Νγκογκ θα επισκεφθούν όλες τις χώρες υπό καθεστώς μνημονιών προκειμένου να παρατηρήσουν την αποτελεσματικότητα ή μη των προγραμμάτων τους.

Λίγες μέρες πριν την επίσκεψη του στην Ελλάδα ο Γάλλος ευρωβουλευτής Νγκογκ παρουσιάζει σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εφημερίδα, τις σκέψεις του για την τρόικα.

troika

Ο ίδιος λοιπόν επισημαίνει δίχως άλλο πως η τρόικα πρέπει να καταργηθεί, ενώ αναφέρεται με σκωπτικό τρόπο στη μετάβαση των εξουσιών από τις εθνικές κυβερνήσεις σε «ανεξέλεγκτους και παράνομους δημόσιους υπαλλήλους».

Όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων τους, διευκρινίζει ότι «θα απαιτείτο υψηλός βαθμός παράνοιας για να συμπεράνει κανείς ότι η συνέχιση αυτής της πολιτικής μπορεί να έχει διαφορετικό αποτέλεσμα μελλοντικά».

Αναφορικά με τα προγράμματα λιτότητας και τα έως τώρα αποτελέσματά τους στην οικονομία της χώρας ο κ. Νγκογκ συμπεραίνει πως δεν πέτυχαν τον σκοπό για τον οποίο είχαν σχεδιαστεί.

Διαβάστε επίσης: Επιστρέφει στις 10 Ιανουαρίου η τρόικα

Αγώνας δρόμου για να κλείσουν οι εκκρεμότητες πριν έρθει η τρόικα

«Καυτός» ο Ιανουάριος για την κυβέρνηση