ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντάισελμπλουμ: Άγνωστο πότε θα επιστρέψει η Τρόικα στην Ελλάδα

Ντάισελμπλουμ: Άγνωστο πότε θα επιστρέψει η Τρόικα στην Ελλάδα

Αιχμές εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης άφησε ουσιαστικά ο πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντάϊσελμπλουμ για τις καθυστερήσεις στην επιστροφή της Τρόικας στην, σε επιστολή που απηύθυνε προς το ολλανδικό Κοινοβούλιο.

«Παραμένει άγνωστο πότε η τρόικα θα επιστρέψει στην Ελλάδα για την επόμενη αξιολόγηση» αναφέρει χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με το Bloomberg, στην επιστολή του σημειώνει ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει καλύψει όλες τις προϋποθέσεις και τους όρους για την εκταμίευση των δόσεων του τέταρτου τριμήνου του 2013. «Το Eurogroup θα συζητήσει για την επόμενη δόση προς την Ελλάδα με βάση την επόμενη έκθεση προόδου» επισημαίνεται την επιστολή.

46bc5f5e62361a5325e946b99d7f5d2a XL

Ο κ. Ντάισελμπλουμ αναφέρει ακόμη, πως το Eurogroup ενδεχομένως να εγκρίνει το Φεβρουάριο την επόμενη δόση προς την Πορτογαλία και ότι η αναδιάρθρωση του ισπανικού τραπεζικού τομέα θα απαιτήσει μια πενταετία.

Στο μεταξύ, σήμερα Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας θα συμμετάσχει στη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την Οικονομική Διακυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε επίσης:

Νέο θρίλερ με την έλευση της τρόικας - Ζητεί νέα μέτρα

Μετά τις 27 Ιανουαρίου η τρόικα στην Αθήνα