ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεοχάρης: Προτάσεις για βελτίωση προστίμων για μη έκδοση αποδείξεων

Θεοχάρης: Προτάσεις για βελτίωση προστίμων για μη έκδοση αποδείξεων

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης έχει υποβάλει υπόψη του οικονομικού επιτελείου προτάσεις για τη βελτίωση του πλαισίου που διέπει το καθεστώς επιβολής προστίμων για τη μη έκδοση αποδείξεων.

«Δεν είμαι αντίθετος (στις παρούσες διατάξεις) αλλά έχω υποβάλει προτάσεις βελτίωσης όσων ισχύουν για τις αποδείξεις», είπε στο ΑΠΕ και πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατό να μην υπάρχει πλαφόν στο επίπεδο των προστίμων που καταλογίζονται.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Εφορίες) εμφάνιζε τον κ. Θεοχάρη αντίθετο με ορισμένες αποφάσεις και τα πρόστιμα του φορολογικού νόμου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΔΥΟ, τούτο είχε δηλώσει ο ίδιος κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε μαζί του αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας στις 3 Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα, για τα πρόστιμα ο κ. Θεοχάρης φέρεται, σύμφωνα με την ΠΟΕ ΔΟΥ, να δήλωσε ότι ήταν αντίθετος με κάποιες από τις αποφάσεις και για τα πρόστιμα και ότι προσπάθησε να επισημάνει τα λάθη αλλά δεν εισακούστηκε. Σε ότι αφορά την καθυστέρηση στην έκδοση μιας σειράς εγκυκλίων, φέρεται να απέδωσε τις ευθύνες στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομιών. Για την κεντρική γραμμή «δώστε ότι έχετε» προς τους οφειλέτες, είπε ότι αυτό δεν αποκλείει πως δεν θα ληφθούν κατά περίπτωση μέτρα κατά οφειλετών που δεν πληρώνουν ενώ μπορούν.

apodeikseis 0

Σύμφωνα με την ΠΟΕ ΔΥΟ, ο κ. Θεοχάρης μεταξύ άλλων φέρεται να δήλωσε:

- Για τις επιθέσεις στα συνεργεία προληπτικού ελέγχου, ότι ζήτησε βοήθεια από την αστυνομία ακόμη και για τη διοργάνωση σεμιναρίων στους ελεγκτές από αστυνομικούς.

- Για το μισθολόγιο, ότι δεν μπορεί να είναι το ίδιο για όλους πχ διευθυντές και υπαλλήλους. Επανέλαβε ότι θα συζητηθεί το θέμα με την τεχνική βοήθεια της τρόικα η οποία ζήτησε να κληθεί η ΠΟΕ- ΔΟΥ για συζήτηση.

Σε ερώτηση της ΠΟΕ ΔΟΥ -που διαφώνησε με τη σύνδεση αμοιβής και παραγωγικότητας- αν οι νέες προσλήψεις θα γίνουν με το ενιαίο μισθολόγιο, απάντησε θετικά.

Διαβάστε επίσης

Οι αλλαγές σε πρόστιμα ΦΠΑ, αποδείξεις και φόρο υπεραξίας