Πάνω από 27 εκατ. ευρώ για την επιχειρηματικότητα των νέων στην Αθήνα

Πάνω από 27 εκατ. ευρώ για την επιχειρηματικότητα των νέων στην Αθήνα

Πάνω από 27 εκατομμύρια ευρώ έχουν δεσμευθεί για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας στον μητροπολιτικό Δήμο της Αθήνας, προκειμένου να ενισχυθούν κλάδοι αιχμής της τοπικής οικονομίας που προωθούν την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα, και κυρίως, για να διατεθούν για την αντιμετώπιση της ανεργίας μέσω της απασχόλησης των νέων.

Η ΓΣΕΒΕΕ όπως και άλλοι φορείς της επιχειρηματικότητας (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΕΒΕΑ, ΟΠΕ, ΕΕΑ), το Οικονομικό και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, συμμετέχει στο πολυδιάστατο αναπτυξιακό σχέδιο του Δήμου Αθηναίων με τίτλο «Έργο Αθήνα», συνολικής χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ 120 εκατομμυρίων ευρώ. Το Πρόγραμμα θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο στην Πλατεία Κοτζιά, σε εκδήλωση του Δήμου Αθηναίων με θέμα «Δήμος Αθηναίων και Επιχειρηματικότητα».

Το έργο που έχει αναλάβει το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ (συντονιστής) αφορά στην υποστήριξη των μικρών επιχειρήσεων στην Αθήνα και είναι το βασικό αντικείμενο του έργου «Συμβουλευτική υποστήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον Δήμο της Αθήνας σε θέματα επιχειρηματικότητας και συνεργασιών με σκοπό την ενίσχυση της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας» που υλοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ. Η ΓΣΕΒΕΕ, μέσω του επιστημονικού της φορέα ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, δραστηριοποιείται έντονα το διάστημα των τελευταίων ετών στην παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής υποστήριξης στις μικρές επιχειρήσεις.