ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

FAZ:Σημαντικές οι πολιτικές εξελίξεις στην Eλλάδα για τυχόν επενδύτες

FAZ:Σημαντικές οι πολιτικές εξελίξεις στην Eλλάδα για τυχόν επενδύτες

«Όποιος θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα θα πρέπει να στοιχηματίσει για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα», αναφέρει η Frankfurter Allgemeine Zeitung σε δημοσίευμά της για το Χρηματιστήριο Αξιών της Αθήνας, στο οποίο περιγράφεται η λειτουργία και η πορεία του Χρηματιστηρίου μετά την ιδιωτικοποίηση, αλλά και o κίνδυνος πολιτικής αστάθειας στη χώρα.

«Παρά το γεγονός ότι οι οικονομικοί αναλυτές στην Αθήνα ασχολούνται με τους είκοσι σημαντικότερους χρηματιστηριακούς τίτλους στην Ελλάδα, η ουσία των προγνωστικών τους συνοψίζεται στο ότι η τάση στην τιμή των μετοχών για τους επόμενους μήνες εξαρτάται από τις πολιτικές εξελίξεις», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

«Όποιος θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα, θα πρέπει να στοιχηματίσει για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Τον Μάιο δεν γίνονται μόνο ευρωεκλογές, αλλά και αυτοδιοικητικές για την ανάδειξη τοπικών αρχόντων», συνεχίζει το άρθρο και εκτιμά ότι «επειδή το κυβερνητικό κόμμα του πρωθυπουργού Σαμαρά, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, δεν θα πάρει την πλειοψηφία, το ερώτημα που τίθεται είναι εάν πιθανή κυβερνητική ήττα θα οδηγούσε στη διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού».

dimo

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι «το ενδεχόμενο νέων πρόωρων εκλογών και πιθανής οικονομικής παράλυσης ανήκουν στα αρνητικά σενάρια του δεύτερου εξαμήνου της χρονιάς και οι θετικές εξελίξεις προϋποθέτουν όχι μόνο σταθερή κυβέρνηση, αλλά και συμφωνία με την τρόικα, για τα επόμενα μεταρρυθμιστικά βήματα και την εκταμίευση των επόμενων δόσεων».

Διαβάστε επίσης:

«Ο Τσίπρας ενθουσίασε την Αριστερά της Ιταλίας»

Μάχη ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ «στήθος με στήθος»

Τσίπρας: Αυτά θα πω στον Ιταλό πρωθυπουργό

Τσίπρας: Θα γκρεμίσουμε το τείχος πλούσιου Βορρά - φτωχού Νότου

Τσίπρας: Στηρίξτε μας να βάλουμε τέλος στην λιτότητα