ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Στηρίξτε μας να βάλουμε τέλος στην λιτότητα

Τσίπρας: Στηρίξτε μας να βάλουμε τέλος στην λιτότητα

Διήμερο συναντήσεων στο Παρίσι έχει σήμερα και αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με στόχο την υποστήριξη της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το πρωί, ο κ. Τσίπρας συνάντησε τον πρόεδρο του Γαλλικού Αριστερού Μετώπου Ζαν Λικ Μελανσόν, τον οποίο και προσκάλεσε να έλθει στην Ελλάδα πριν από τις ευρωεκλογές. Βασικό θέμα της συζήτησης των δυο πολιτικών ήταν η Αριστερά στην Ευρώπη και ο κ. Μελανσόν, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ του είπε αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του: «Είσαι η καλύτερη επιλογή θα κάνουμε καμπάνια για σένα στη Γαλλία». Οι κ.κ. Μελανσόν και Τσίπρας συμφώνησαν ότι «οι ευρωεκλογές αποτελούν μια σημαντική ευκαιρία για του λαούς της Ευρώπης, για να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους», ενώ αποτέλεσε κοινή διαπίστωση ότι «η σοσιαλδημοκρατία βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο, η κυρίαρχη νεοφιλελεύθερη δεξιά έχει επίσης οδηγήσει την ίδια την Ευρώπη σε αδιέξοδο, άρα η μόνη εναλλακτική για τους λαούς είναι η Αριστερά».

Εφ' όσον ενώσει η Αριστερά τις δυνάμεις της «θα μπορέσει να δημιουργήσει τη θετική έκπληξη των εκλογών» δήλωσε ο Α. Τσίπρας για να προσθέσει: «Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς για να μπορέσουμε να ξανα-οικοδομήσουμε την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής». O κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον κ. Μελανσόν για την κατάσταση στην Ελλάδα, την οποία χαρακτήρισε «ρευστή» σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο. Αναφέρθηκε στις πιθανότητες του ΣΥΡΙΖΑ να είναι η επόμενη κυβέρνηση και τόνισε:

75265

«Αυτό ίσως είναι το γεγονός που έχει αρχίσει να φοβίζει το πολιτικό κατεστημένο στην Ευρώπη, γι αυτό και εμφανίζουν σχέδια για νέα δάνεια και νέα μνημόνια αλλάζοντας τις ονομασίες. Όπως και να έχει όμως, η ουσία είναι ότι τα προγράμματα λιτότητας δεν οδηγούν σε διέξοδο». «Για να τα καταφέρουμε να δοθεί τέλος στα προγράμματα λιτότητας» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, «δεν μας αρκεί μόνο η υποστήριξη της πλειοψηφίας τους ελληνικού λαού, αλλά χρειαζόμαστε και την υποστήριξη της πλειοψηφίας των λαών της Ευρώπης. Γι αυτό και δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην αλληλεγγύη των συντρόφων μας εδώ στη Γαλλία» κατέληξε.

Μέσα στο απόγευμα ο κ. Τσίπρας συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας με τα στελέχη του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς παρουσία του προέδρου Πιέρ Λοράν, ενώ αργότερα θα μιλήσει σε δημόσια εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Κατά την αυριανή, δεύτερη ημέρα, ο κ. Τσίπρας θα έχει συναντήσεις με Γάλλους βουλευτές και γερουσιαστές και θα δώσει συνεντεύξεις σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε επίσης:

Στο Παρίσι ο Αλ. Τσίπρας

Θετικό το Υπ. Οικ. σε τρίτο ...«πακέτο βοήθειας» (μνημόνιο)