ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντάισελμπλουμ: Τέλος Απριλίου τα 6,3 δισ. στην Ελλάδα

Ντάισελμπλουμ: Τέλος Απριλίου τα 6,3 δισ. στην Ελλάδα

«Η Ελλάδα ήταν το βασικό θέμα που μας απασχόλησε, το αποτέλεσμα είναι θετικό, η ελληνική κυβέρνηση ανταποκρίνεται», δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, επισημαίνοντας ότι τα 8,3 δισ. από τον EFSF θα δοθούν στην χώρα μας σε τρείς δόσεις.

«Η πρώτη δόση των 6,3 δισ. ευρώ θα δοθεί τέλος Απριλίου. Αυτό θα επιτρέψει στην Ελλάδα να καλύψει όλες τις υποχρεώσεις τις οποίες έχει και οι οποίες θα εμφανιστούν μπροστά της τον Μάιο» διευκρίνισε ο Γ. Ντάισελμπλουμ και συμπλήρωσε:

«Η Ελλάδα ανταποκρίνεται...Μόνο μέσω ανάπτυξης θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση και γι' αυτό είχαμε μια αναλυτική συζήτηση για τις στρατηγικές που ακολουθεί η Ελλάδα και σκοπεύουμε να την στηρίξουμε στις προθέσεις που έχει για στρατηγική ανάπτυξης ευθυγραμμισμένη με την ΕΕ», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Eurogroup.

«Ξέρουμε πόσο μεγάλες ήταν οι προκλήσεις που αντιμετώπισε Ελλάδα...Αναγνωρίζω τις τεράστιες προσπάθειες που κάνει η χώρα... Σήμερα η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται, είμαστε πεπεισμένοι ότι θα επανέλθει στις αγορές, θα πρέπει η Ελλάδα θα συνεχίσει τον δρόμο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων» δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν.

«Η Ελλάδα υπέφερε πολύ. Βλέπει τώρα τα πρώτα αποτελέσματα των πραγματικά ουσιαστικών προγραμμάτων που ακολούθησε...Ξέρω ότι ο πόνος ήταν μεγάλος. Τα θετικά τώρα αρχίζουν να διαφαίνονται και μέχρι το τέλος της ελληνικής προεδρίας θα γίνουν ακόμη πιο σαφή (τα αποτελέσματα). Ακόμη μερικά πρέπει να γίνουν. Να εφαρμοστούν πλήρως όλες οι διαρθρωτικές αλλαγές που συμφωνήσαμε...Να μην αμφισβητήσουμε όλα αυτά που γίνονται. Βρισκόμαστε σε ένα πλαίσιο όπου αργά αλλά σταθερά, υπάρχει ανάπτυξη» τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Διαβάστε επίσης:

Πάει για το... Πάσχα η έκθεση προόδου της τρόικας

Πάει για το... Πάσχα η έκθεση προόδου της τρόικας

Tα χαμόγελα της... ευτυχίας στο Ζάππειο (pics)

Eurogroup: Με θετικές δηλώσεις ξεκίνησε η συνεδρίαση στο Ζάππειο (vid)

Ντάισελμπλουμ – Ρεν: Mηνύματα στήριξης πριν τη σύσκεψη του Eurogroup