ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ράιχενμπαχ: H Ελλάδα έχει βελτιώσει την απόδοσή της

Ράιχενμπαχ: H Ελλάδα έχει βελτιώσει την απόδοσή της

Η Ελλάδα έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να υιοθετήσει μια εκτενή ατζέντα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, επισήμανε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χόρστ Ράιχενμπαχ.

Ο κ. Ράινχεμπαχ έκανε την παραπάνω εκτίμηση, μιλώντας σε εκδήλωση του ΙΟΒΕ και της Ομάδας Δράσης, σε συνεργασία με την αντιπροσωπεία της ΕΕ, με αντικείμενο τις οικονομικές επιδράσεις των διαρθρωτικών αλλαγών.

Όπως επιβεβαιώνεται και από τη διεθνή της κατάταξη, η Ελλάδα έχει βελτιώσει σημαντικά την απόδοσή της τα τελευταία δύο χρόνια. Ωστόσο, ο δρόμος παραμένει μακρύς και οι προσπάθειες δεν πρέπει να σταματήσουν. «Είναι σημαντικό οι μεταρρυθμίσεις να συνεχιστούν ώστε να βελτιωθούν περαιτέρω η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και η Ελλάδα να γίνει πιο ελκυστική στους επενδυτές. Οι επιδράσεις από τις μεταρρυθμίσεις και από την προοπτική για ανάπτυξη δεν είναι ακόμα ορατές στους πολίτες, αλλά τα αποτελέσματα των μελετών του ΙΟΒΕ καταδεικνύουν τα σημαντικά οφέλη των μεταρρυθμίσεων αυτών μεσοπρόθεσμα, αλλά και μακροπρόθεσμα» ανέφερε ο κ. Ράινχεμπαχ.

Διαβάστε επίσης

Χ. Ράιχενμπαχ: Εν μέρει εντυπωσιακή η πρόοδος στην Ελλάδα