ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΒΕΑ: Αχρηστος ο νέος νόμος αδειοδοτήσεων επιχειρήσεων

ΕΒΕΑ: Αχρηστος ο νέος νόμος αδειοδοτήσεων επιχειρήσεων

«Το νομοσχέδιο για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη» υποστηρίζει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Ο κ. Μίχαλος σχολιάζοντας το νομοσχέδιο δήλωσε: «Δυστυχώς για πολλοστή φορά η κυβέρνηση αιφνιδίασε δυσάρεστα τον επιχειρηματικό κόσμο.

Στο νομοσχέδιο για τις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων, το υπουργείο Ανάπτυξης αγνόησε με πρωτοφανή τρόπο τις προτάσεις των Επιμελητηρίων, παρά το γεγονός, ότι άλλα είχαν συμφωνηθεί κατά τη διαβούλευση και κατέθεσε στη Βουλή ένα αυθαίρετο νομοθέτημα για άλλη χώρα, για άλλες επιχειρήσεις και για άλλους πολίτες.

Το νέο νομοθέτημα αν δεν τροποποιηθεί και συμπληρωθεί είναι αδύνατο να εφαρμοστεί στην πράξη. Και αυτό γιατί οι ρυθμίσεις του σε ό,τι αφορά στο πεδίο εφαρμογής του, τις αναγκαίες διαδικασίες και τα όργανα εφαρμογής κινούνται σε ένα ασαφές περιβάλλον. Για να καταστεί εφαρμόσιμο, θα απαιτηθούν εκατοντάδες νέες ρυθμίσεις που αφορούν σε όλο το πλέγμα της δημόσιας διοίκησης.

Παράλληλα, το υπουργείο Ανάπτυξης αγνόησε τις προτάσεις των Επιμελητηρίων για τον τρόπο διενέργειας του ελέγχου και της εποπτείας των επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να προβλέπονται απαράδεκτες διαδικασίες ερευνών για τη διαπίστωση παραβάσεων του νόμου και να επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές».

εκλογικά επιδόματα, τα δικαιώματα σας κλπ κλπ

Διαβάστε επίσης

Απλοποίηση έκδοσης αδειών επιχειρήσεων