ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απονεμήθηκαν σε ειδική τελετή τα «European Business Awards»

Απονεμήθηκαν σε ειδική τελετή τα «European Business Awards»

Τα βραβεία ευρωπαϊκών επιχειρήσεων «European Business Awards sponsored by RSM» (θεσμός που επιβραβεύει τις πλέον καινοτόμες επιχειρήσεις της Ευρώπης) απονεμήθηκαν χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης σε ξενοδοχείο της Αθήνας παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Στην ομιλία του ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης στάθηκε στη σημασία των European Business Awards, δεδομένου ότι αυτά αφορούν επιχειρήσεις που διακρίθηκαν, όπως ανέφερε, σε ευρωπαϊκό και όχι σε εθνικό επίπεδο και υπογραμμίζουν ότι η ευρωπαϊκή οικονομία αποτελεί ένα ενιαίο σύνολο με υψηλές προκλήσεις, αλλά και σημαντικές ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις.

Ο υπουργός τόνισε ότι για την Ελλάδα, που βρέθηκε στο επίκεντρο της κρίσης, η βελτίωση του επενδυτικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος ήταν και είναι κεντρικό μέλημα της κυβέρνησης με διαρθρωτικές αλλαγές που έπρεπε όπως είπε να έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες, όπως ο νέος Επενδυτικός Νόμος , η προώθηση των δράσεων για την απλοποίηση των διαδικασιών στις εξαγωγές, η απελευθέρωση αγορών, οι αποκρατικοποιήσεις κ.α.

«Συνεχίζουμε τις πρωτοβουλίες για ένα νέο Αναπτυξιακό Μοντέλο, με πρωτοβουλίες όπως είναι: η υλοποίηση της στρατηγικής μας για τα Logistics, ο νόμος για το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, οι παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό του Πτωχευτικού Κώδικα, ο νόμος για την κωδικοποίηση και απλοποίηση του πλαισίου για τις δημόσιες συμβάσεις», επεσήμανε ο κ. Χατζηδάκης. Ο υπουργός σημείωσε τέλος ότι η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση και γυρίζει σελίδα αλλά και συνολικά, η Ευρώπη πρέπει να κοιτάξει μπροστά για να δώσει ευκαιρίες στις επιχειρήσεις και προοπτική στους πολίτες. «Αυτή η προσπάθεια που ήδη γίνεται, δεν πρέπει και δεν πρόκειται να ανατραπεί. Κανείς μας δεν διεκδικεί το αλάθητο, αλλά και κανείς μας δεν είναι διατεθειμένος να προσχωρήσει σε πολιτικές βλαπτικές για όσα με κόπο, έχουμε ήδη πετύχει» , κατέληξε ο υπουργός Ανάπτυξης.

14051732

Στο φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν περίπου 17.000 εταιρείες από 30 χώρες, ξεπερνώντας κατά πολύ τον αριθμό των περσινών συμμετοχών και αυξάνοντας τον ανταγωνισμό σημαντικά.

Στην τελετή απονομής ανακοινώθηκαν οι νικητές για κάθε μία από τις 10 επίσημες κατηγορίες των βραβείων. Εντυπωσιακή και φέτος ήταν η επίδοση των ελληνικών εταιρειών όπου από τις 46 ελληνικές εταιρείες οι οποίες είχαν διακριθεί στην πρώτη φάση του διαγωνισμού ως National Champions, οι 10 αναδείχθηκαν ως φιναλίστ και κατατάχθηκαν ανάμεσα στις 10 καλύτερες εταιρείες της Ευρώπης στην κατηγορία στην οποία διαγωνίστηκαν, κατακτώντας τον τιμητικό τίτλο Ruban d' Honneur. Αυτές είναι οι: CΟCO-MAT, Διαμαντής Μασούτης, Εpsilon Νet, Globo Group, Onex, Plaisio Computers, Power Health Hellas, Sarmed, Septona και Terra Creta.

Η εταιρεία SKROUTZ SA αναδείχθηκε ως "European Public Champion" συγκεντρώνοντας τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων από την ψηφοφορία του κοινού.

Τέλος, ο Κύριος Περικλής Σ. Παναγόπουλος έλαβε το τιμητικό βραβείο «Lifetime Achievement Award» για την προσφορά του στην επιβατηγό ναυτιλία τόσο σε Ελληνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

14051753

Ο 'Αθως Στυλιανού, Διευθύνων Σύμβουλος της RSM Greece, σε ομιλία του εξέφρασε την ικανοποίησή του που πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των βραβείων φέτος στην Ελλάδα και που οι ελληνικές εταιρείες ξεχώρισαν και πάλι. "Συγχαίρουμε τις 11 ελληνικές επιχειρήσεις που κατάφεραν να διακριθούν, καθώς και τις εταιρείες Διαμαντής Μασούτης και Skroutz που βραβεύτηκαν στον τελικό. Επιπλέον η βράβευση του Κυρίου Περικλή Σ. Παναγόπουλου με το Lifetime Achievement Award αποτελεί ουσιαστικά άλλη μια επιβράβευση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και της Ελληνικής Ναυτιλίας» ανέφερε ο κ. Στυλιανού.

Τα «European Business Awards sponsored by RSM» τα οποία διοργανώνονται για 8η συνεχή χρονιά, είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός θεσμός, ο οποίος αναγνωρίζει και επιβραβεύει την επιχειρηματικότητα, τις καλές πρακτικές και την καινοτομία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Κύριος χορηγός και ενεργός υποστηρικτής είναι η RSM International, ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα ορκωτών ελεγκτών λογιστών και συμβούλων επιχειρήσεων στον κόσμο, με πάνω από 700 γραφεία σε 180 χώρες και 32.000 στελέχη διεθνώς.

Η RSM Greece ως κύριος χορηγός, υποστηρίζει ενεργά το θεσμό στοχεύοντας στην αλλαγή αντίληψης της ελληνικής επιχειρηματικότητας στην ευρωπαϊκή κοινότητα. Κάθε χρόνο επιλέγει και προτείνει ελληνικές επιχειρήσεις ανεξάρτητα από το μέγεθός τους ή τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιούνται. Η επιλογή των υποψήφιων εταιρειών γίνεται με βάση συγκεκριμένα κριτήρια που διαφέρουν ανά κατηγορία, όπως η καινοτομία, η εξυπηρέτηση του πελάτη, οικονομικά μεγέθη, στρατηγική ανάπτυξης και εξαγωγική δραστηριότητα.

Διαβάστε επίσης:
ΠΑΣΟΚ-ΝΔ: Μια σχέση με άδοξο τέλος