ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ETE: Στήριξη υγιών επιχειρήσεων με 3 δισ. ευρώ

ETE:  Στήριξη υγιών επιχειρήσεων με 3 δισ. ευρώ

Η ΕΤΕ θα δώσει φέτος 3 δισ. ευρώ σε υγιείς επιχειρήσεις κάθε κλάδου και κάθε μεγέθους, τόνισε ο επικεφαλής της, Αλέξανδρος Τουρκολιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Τουρκολιά, ήδη έχει προχωρήσει η έγκριση δανείων, που αφορούν νέες επενδύσεις προς την πραγματική οικονομία και τη ναυτιλία, ενώ έχει ήδη απορροφηθεί το 41,1% από τα συγχρηματοδοτούμενα έργα.

«Οι πρόσφατες επιτυχημένες αυξήσεις κεφαλαίου - με σημαντικό συντελεστή υπερκάλυψης - χάρη και στη δική σας συμμετοχή, έθεσε τη βάση για την κατάταξη της Εθνικής μεταξύ των πλέον εύρωστων κεφαλαιακά ομίλων στην Ευρωζώνη, ενσωματώνοντας ακόμη και τις αυστηρότερες αρχές της Βασιλείας ΙΙΙ, των οποίων η πλήρης εφαρμογή προβλέπεται για το 2024.

Ως αποτέλεσμα των επιτυχημένων αυξήσεων, η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη μετοχική βάση διευρύνθηκε σημαντικά σε 43% από 16%, με ισχυρή συμμετοχή και έμπρακτη ψήφο εμπιστοσύνης από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οίκους του εξωτερικού. Παράλληλα, η πολυμετοχικότητα ενισχύθηκε περαιτέρω, με επτά ξένους επενδυτές να διακρατούν από 1% του μετοχικού της κεφαλαίου» σημείωσε ο κ. Τουρκολιάς.

Διαβάστε επίσης

Τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας στη συνάντηση με Βάιντμαν