ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ανάπτυξη του Ελληνικού θα φέρει 1 εκατ. τουρίστες

Η ανάπτυξη του Ελληνικού θα φέρει 1 εκατ. τουρίστες

Η Ελλάδα θα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που θα διαθέτει πλέγμα τουριστικής ανάπτυξης στην καρδιά της πρωτεύουσας, με τη δημιουργία ενός τουριστικού παγκόσμιας εμβέλειας προορισμού ύστερα από την ολοκλήρωση της ανάπτυξης της έκτασης Ελληνικού- Αγίου Κοσμά, εκτιμά η Lamda Development.

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, με την υλοποίηση αυτής της επένδυσης η Αθήνα θα προσελκύει επιπλέον ένα εκατομμύριο τουρίστες, καθώς θα δημιουργηθούν πάνω από 2.500 ξενοδοχειακές κλίνες, που θα θέτουν νέα δεδομένα για το τουριστικό προϊόν της πρωτεύουσας. Ακόμη, οι τουριστικές της υποδομές θα πλαισιωθούν από μαρίνες σκαφών αναψυχής, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.α

Εξάλλου, ο Ράσελ Κετ, εκ μέρους της εταιρίας HVS, που ασχολείται με τη συμβουλευτική των ξενοδοχείων, υπογράμμισε ότι το εν λόγω έργο θα συμβάλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην Αθήνα, καθώς υπολογίζει σημαντική αύξηση των διανυκτερεύσεων αλλά και του εισερχόμενου τουριστικού ρεύματος καθ'όλη τη διάρκεια του έτους.

Εκτίμησε δε, ότι θα αυξηθούν οι αεροπορικές εταιρίες που θα προσγειώνονται στο Ελευθέριος Βενιζέλος, προκειμένου να καλυφτεί η αύξηση της ζήτησης για την πρωτεύουσα.

Διαβάστε επίσης:

Βουλή: 33,8 εκατ. ευρώ έχουν συγκεντρωθεί από δραστηριότητες κατά του Δημοσίου

Ρoή Ειδήσεων