ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Προβλήματα με το taxis - Καμία επιπλέον παράταση

Φορολογικές δηλώσεις: Προβλήματα με το taxis - Καμία επιπλέον παράταση

Καμία παράταση μετά τις 14 Ιουλίου δεν πρόκειται να δοθεί στους φορολογούμενους όπως λένε από το υπουργείο Οικονομικών αν και όπως όλα δείχνουν παραμένει ανησυχητικά υψηλός ο αριθμός των πολιτών που δεν έχουν υποβάλλει δηλώσεις. Την ίδια ώρα προβλήματα εμφανίζονται στο σύστημα Taxisnet το οποίο παραμένει εκτός λειτουργίας για πολλές ώρες λόγω εργασιών συντήρισης.

Εκτός λειτουργίας παραμένουν για πολλές ώρες οι εφαρμογές Ε1,Ε,2,Ε3 του Taxisnet που αφορούν το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων οι συγκεκριμένες εφαρμογές επρόκειτο να παραμείνουν εκτός λειτουργίας από τις 7 έως τις 10 το πρωί για λόγους συντήρησης.

Η νέα προθεσμία που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα λήγει στις 14 Ιουλίου και στο διάστημα αυτό θα πρέπει να υποβληθούν περισσότερες από 1.200.000 φορολογικές δηλώσεις.

Στο υπουργείο Οικονομικών τονίζουν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ενώ υπενθυμίζουν ότι η πρώτη δόση του φόρου θα πρέπει να καταβληθεί ως 31 Ιουλίου.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι την τελευταία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της παράτασης ο ρυθμός υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μειώθηκε περαιτέρω.

Την προηγούμενη Πέμπτη μία μέρα πριν την ανακοίνωση της παράτασης είχαν υποβληθεί 198.000 φορολογικές δηλώσεις, την Παρασκευή όταν ανακοινώθηκε η νέα προθεσμία υποβλήθηκαν 157.000 δηλώσεις, τη Δευτέρα 118.000, την Τρίτη 105.000, την Τετάρτη 104.000 και μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής μόνον 44.000!

Συνολικά ως σήμερα έχουν υποβληθεί 4.580.000 φορολογικές δηλώσεις επί συνόλου 5,7- 5,8 εκατομμυρίων δηλώσεων που πρέπει να υποβληθούν.

Διαβάστε επίσης:

Παράταση φορολογικών δηλώσεων: Πονοκέφαλος στο υπουργείο Οικονομικών

Μπράβο, καλά τα καταφέρατε... 2,5 εκατ. Έλληνες δεν έχουν κάνει φορολογικές δηλώσεις

Στα 1.100 ευρώ ο μέσος όρος του φόρου εισοδήματος