ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μπράβο, καλά τα καταφέρατε... 2,5 εκατ. Έλληνες δεν έχουν κάνει φορολογικές δηλώσεις

Μπράβο, καλά τα καταφέρατε... 2,5 εκατ. Έλληνες δεν έχουν κάνει φορολογικές δηλώσεις

Αυτό κι αν είναι επιτυχία! Είναι ίσως η πρώτη κυβέρνηση στη σύγχρονη ιστορία του τόπου που κατάφερε να αποτρέψει 2,5 εκατομμύρια Έλληνες από το να κάνουν εμπρόθεσμα την φορολογική τους δήλωση. Κατά τα λοιπά ο πρωθυπουργός εξέφρασε όπως μαθαίνουμε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι λόγω της σκληρής λιτότητας υπάρχει κίνδυνος διάλυσης της μεσαίας τάξης.

Όχι κύριε Πρωθυπουργέ, οι σύμβουλοί σας δεν σας ενημέρωσαν σωστά. Η μεσαία τάξη διαλύθηκε ήδη και διαλύθηκε και ψυχολογικά και οικονομικά εξαιτίας των καταπληκτικών φορολογικών μέτρων που εφάρμοσε η κυβέρνησή σας. Μετά το φορολογικό τσάκισμα των προηγούμενων ετών μετά τα εξωπραγματικά πρόστιμα που επέβαλαν οι μηχανισμοί του κράτους, μετά τις δεκάδες χιλιάδες ελληνικές οικογένειες που χρωστάνε περιουσίες ολόκληρες στην εφορία για εισοδήματα που δεν υπάρχουν, οι εγκέφαλοι του υπουργείου Οικονομιλων αναρωτιούνται γιατί ο κόσμος δεν υποβάλλει τις φορολογικές του δηλώσεις.

Κυριε Πρωθυπουργέ, οι σύμβουλοί σας δεν σας ενημέρωσαν ότι δεν μπορείς να ζητάς από έναν λαό να βάλει... πλάτη για να βγει η χώρα από το τέλμα και από την άλλη μεριά να τον απειλείς με τον πιο εξευτελιστικό τρόπο ότι θα του πάρεις το σπίτι, ότι θα του δεσμεύσεις τη σύνταξη, ότι θα του αρπάξεις το μισθό από την τράπεζα χωρίς να τον ρωτήσεις αν έχει εξασφαλίσει το γάλα του παιδιού του ή αν έχει διασφαλίσει έστω τα προς το ζην.

Όχι κύριε πρωθυπουργέ δεν ζει μια χώρα με τη λογική «πονάει χέρι, κόψει χέρι». Μην αναρωτιέστε γιατί ο μισός πληθυσμός της χώρας δεν έχει κάνει ακόμα φορολογικές δηλώσεις όταν δεν έχει πληρώσει ούτε τα βεβαιωμένα εξωπραγματικά χρέη των προηγούμενων ετών που βασίζονται σε εισοδήματα που πλέον δεν υπάρχουν.

Απο τότε που ο συμφοιτητής σας - Γεώργιος Παπανδρέου - πέτυχε το όνειρό του: «Σε κάθε ελληνική οικογένεια να υπάρχει έστω και ένας εργαζόμενος», πρέπει κάποιοι να σας πούν ότι οι άνεργοι σχεδόν έχουν ξεπεράσει σε απόλυτο αριθμό τους απασχολούμενους.

Τι δεν σας το είπαν αυτό οι σύμβουλοί σας; Δεν σας είπαν ότι είστε πρωθυπουργός σε μια χώρα ανέργων, συνταξιούχων και ολίγων εφοπλιστών με έδρες το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη;

Συνεχίστε να απειλείτε τα γνωστά υποζύγια. Φοβίστε το λαό για να κάνει φορολογικές δηλώσεις. Πείτε ότι «αν δεν κάνετε φορολογικές δηλώσεις θα βγούμε από το ευρώ, δεν θα μας δίνουν πετρέλαιο επι πιστώσει από τη Μέση Ανατολή, ο κόσμος θα αναγκαστεί να τρώει από τα σκουπίδια...» και διάφορες άλλες συναφείς δηλώσεις που έκαναν οι Έλληνες αξιωματούχοι κάθε φορά που ήταν να πάρουμε μια δόση από την τρόικα.

Υ.Γ. Θυμηθείτε πάντως ότι ο πεινασμένος δεν έχει πλέον να φοβηθεί τίποτα...