ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Pricewaterhousecoopers: Κορυφαίος προορισμός για επενδυτές ακινήτων η Αθήνα

Pricewaterhousecoopers: Κορυφαίος προορισμός για επενδυτές ακινήτων η Αθήνα

Στους κορυφαίους επενδυτικούς προορισμούς του 2015, συμπεριλαμβάνεται η Αθήνα σύμφωνα με όσα αναφέρει η έκθεση Emerging Trends in Real Estate® Europe 2015 που κατήρτησε η Pricewaterhousecoopers σε συνεργασία με το Urban Land Institute (ο μεγαλύτερος μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα την Washington για τις χρήσεις γης και τον πολεοδομικό σχεδιασμό).

Η συγκεκριμένη έκθεση στηρίζεται σε συνεντεύξεις –ολοκληρώθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο-με περισσότερους από 500 διεθνούς φήμης επαγγελματίες των ακινήτων συμπεριλαμβανομένων θεσμικών και άλλων επενδυτών, διαχειριστών κεφαλαίων, developers, τραπεζιτών και συμβούλων.


«Είναι η πρώτη φορά που η Αθήνα βρίσκεται στις κορυφαίες προτιμήσεις των επενδυτών διεθνώς όπως και η Ελλάδα. Οι επενδυτές κινούνται προς τις δευτερογενείς αγορές προσπαθώντας να βρουν επενδυτικό προϊόν και αυτό είναι μία μεγάλη ευκαιρία και δυνατότητα που ξετυλίγεται. Είναι απαραίτητο να εκμεταλλευτούμε αυτήν την δυναμική που έχει αναπτυχθεί, και να εξασφαλίσουμε ένα σταθερό πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον που να μπορεί να είναι αντίστοιχο με την υψηλή θέση που μπορεί να έχει η Αθήνα και η Ελλάδα γενικότερα διεθνώς. Η Αθήνα μπορεί να γίνει μια από τις κύριες μητροπολιτικές πόλεις της Ευρώπης και η αρχή έχει γίνει» σημείωσε ο Πρόεδρος του ULI Ελλάδος και Κύπρου Γιώργος Καμπουρόπουλος.

Η έκθεση

Τα βασικά σημεία της έκθεσης Emerging Trends in Real Estate® Europe 2015 σχετίζονται με τους εξής άξονες.
• Top επενδυτικές αγορές: Η έκθεση προβλέπει ότι το Βερολίνο, το Δουβλίνο, τη Μαδρίτη, το Αμβούργο, και η Αθήνα θα είναι οι κορυφαίες πέντε ευρωπαϊκές επενδυτικές αγορές ακινήτων για το 2015.
• Ακίνητα ως γόνιμο έδαφος για επενδύσεις: Παρά την οικονομική αβεβαιότητα στην Ευρώπη, το 70% των επενδυτών αναμένουν περισσότερα ίδια κεφάλαια και δάνεια να διοχετεύονται στις αγορές φέτος σε μια αναζήτηση για αποδοτικότερα και καλύτερα ακίνητα.
• Έλλειψη Προϊόντος: Το 82% των επενδυτών πιστεύει ότι η έλλειψη των κατάλληλων ακινήτων ως προϊόν επένδυσης και εκμετάλλευσης θα έχει μια μέτρια ή σημαντική επίπτωση στις επιχειρήσεις τους φέτος.
• Διαφαινόμενη κίνηση προς δευτερογενείς αγορές: οι επενδυτές, οπλισμένοι με κεφάλαια από τα κρατικά επενδυτικά ταμεία και τα συνταξιοδοτικά ταμεία από την Ασία και τη Βόρεια Αμερική, κινούνται προς αγορές με λιγότερο ανταγωνιστικό περιβάλλον κοιτάζοντας δευτερεύουσες πόλεις, δευτερεύοντα ακίνητα και τύπους ακινήτων καθώς και αντίστοιχες επενδυτικές ευκαιρίες για ανάπτυξη ακινήτων.

Σχετικές ειδήσεις