ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το CNBC συζητά διαγραφή του χρέους!

Το CNBC συζητά διαγραφή του χρέους!

Δεν πιστεύουν όλοι, επισημαίνει το διεθνές οικονομικό κανάλι CNBC, ότι μία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι τόσο τρομερή για τις προοπτικές της υποχρεωμένης χώρας ή του λαού, που έχει στραφεί στο κόμμα και τον ηγέτη του, Αλέξη Τσίπρα, κυρίως λόγω του αντίκτυπου των αυστηρών μέτρων λιτότητας που απαιτούνται από την Ελλάδα.

Καθώς το αντιμνημονιακό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει των γενικών εκλογών στην Ελλάδα, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι η χώρα δεν μπορεί να επαναδιαπραγματευθεί καμία συμφωνία αναδιάρθρωσης χρέους χωρίς να δεχθεί τις «συνέπειες», αναφέρει το δίκτυο.

Σήμερα, Δευτέρα 19/1/15, ο Jubilee Debt Campaign, ένας οργανισμός που κάνει εκστρατεία κατά των «άδικων χρεών», δήλωσε ότι η ανάλυσή του στα στοιχεία του ΔΝΤ έδειξε ότι σχεδόν όλα τα χρήματα που δανείστηκαν από το ΔΝΤ και την Ευρώπη στην Ελλάδα έχουν χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή των «απερίσκεπτων δανειστών, με λιγότερο από 10% να καταλήγει στον ελληνικό λαό».

«Οι ευρωπαϊκές και οι ελληνικές τράπεζες έχουν διασωθεί, ενώ το χρέος έχει μείνει στον ελληνικό λαό» δήλωσε τη Δευτέρα ο Τιμ Τζόουνς, ένας οικονομολόγος στο Jubilee Debt Campaign.

«Αυτή είναι το ίδιο άδικη αντιμετώπιση μίας οικονομικής κρίσης, όπως συνέβη σε πολλά μέρη του αναπτυσσόμενου κόσμου την δεκαετία του 1980 και του 1990. Το χρέος πρέπει να ακυρωθεί και χρειαζόμαστε νέες διαδικασίες για την αντιμετώπιση των κρίσεων χρέους έτσι ώστε οι τράπεζες να μην συνεχίζουν να διασώζονται, αφήνοντας το κόστος στο λαό και παρέχοντας κίνητρα για πιο απερίσκεπτο δανεισμό και αναταραχή», προσθέτει.

Σχετικές ειδήσεις