ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αντιπρόεδρος Κομισιόν: Ατυχής η συζήτηση περί Grexit

Αντιπρόεδρος Κομισιόν: Ατυχής η συζήτηση περί Grexit

Στο περιθώριο της συνόδου του Παγκόσμιου Φόρουμ στο Νταβός, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βλάντις Ντομπρόβσκις χαρακτήρισε ατυχή την όλη παραφιλολογία για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

«Πιστεύω ότι είναι άλλη μια ατυχής συζήτηση περί Grexit. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θέλει και μπορεί να παραμείνει στην ευρωζώνη» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Λετονίας στη Wall Street Journal.

Αναφερόμενος στην επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους πιστωτές της για τη λήξη του προγράμματος διάσωσης της χώρας μετά το σχηματισμό νέας κυβέρνησης,ο Ντομπρόβσκις τονίζει ότι «είναι σαφές πως η προσέγγισή μας σε αυτές τις διαπραγματεύσεις είναι ότι όλες οι πλευρές θα πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους».

Ξεκαθαρίζει επίσης ότι δεν βρίσκεται στην ατζέντα της Κομισιόν η μείωση του χρέους προς την ευρωζώνη ύψους 190 δισ. ευρώ.

«Βλέπουμε ότι η Ελλάδα επιτέλους βγαίνει από την οικονομική κρίση στην οποία βρέθηκε για κάποια χρόνια και θα ήταν πολύ σημαντικό να διατηρήσει αυτή την πολιτική ανάπτυξη και να μην επιστρέψει στη δημοσιονομική αστάθεια. Πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον του Ελληνικού λαού και της ΕΕ εν γένει» καταλήγει μιλώντας για την Ελλάδα.

Σχετικές ειδήσεις