Δέκα μέτρα για να σωθούν Ταμεία και Συντάξεις!

Newsroom Newsroom

Δέκα μέτρα για να σωθούν Ταμεία και Συντάξεις!

Δέκα δεσμεύσεις για την ολική επαναφορά του καθολικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος ταυτόχρονα ξεκαθάρισε ότι «οι συντάξεις είναι διασφαλισμένες μέχρι και το τελευταίο ευρώ».

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Του Ανδρέα Πετρόπουλου

Κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής ο κ. Στρατούλης ξεκαθάρισε πως «για την κυβέρνησή μας δεν υπάρχουν δεσμεύσεις για την κοινωνική ασφάλιση, δεν μας δεσμεύει το περιβόητο email Χαρδούβελη», ενώ εξήγγειλε την κατάργηση των διατάξεων που οδηγούν σε μείωση συντάξεων, κύριων και επικουρικών, αλλά και σε δραματική μείωση των εφάπαξ παροχών μέσω του περιβόητου μαθηματικού τύπου, που «θα επανεξεταστεί».

Μια μέρα αργότερα, την Πέμπτη, μετά από δηλώσεις του γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργου Ρωμανιά ο οποίος δήλωσε ότι «τα πράγματα θα είναι λίγο σφιχτά τον Μάρτιο», η μονταζιέρα της... καταστροφής έπιασε δουλειά επιχειρώντας -ανεπιτυχώς - να δημιουργήσει πανικό, προκαλώντας νέα παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού, όπως και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δ. Μάρδα οι οποίοι επανέλαβαν ότι οι συντάξεις είναι διασφαλισμένες.

Ο Δημ. Στρατούλης δεσμεύτηκε ότι «θα καταργηθεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος», δηλαδή ο αυτόματος μηχανισμός μείωσης των συντάξεων, αλλά και ότι θα επανέλθει η 13η σύνταξη για όσους έχουν αποδοχές μέχρι 700 ευρώ. «Έχουμε συναίσθηση της οικονομικής κατάστασης των ταμείων» τόνισε προσθέτοντας ότι θα υπάρξει «σταδιακή αποκατάσταση των αποθεματικών, αλλά και των απωλειών που είχαν οι συνταξιούχοι», υπογράμμισε απαριθμώντας τα 10 μέτρα για ολική επαναφορά του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης:

  1. Θα αποκατασταθεί ο δημόσιος, ο κοινωνικός και ο αναδιανεμητικός χαρακτήρας του ασφαλιστικού συστήματος.
  2. Θα καταργηθούν οι ρυθμίσεις που μειώνουν συντάξεις και αυξάνουν τα όρια ηλικίας.
  3. Καταργούνται η ρήτρα θανάτου και η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις.
  4. Σταδιακή αποκατάσταση των απωλειών των συντάξεων, με αρχή τη χορήγηση της 13ης σύνταξης για συντάξεις κάτω των 700 ευρώ.
  5. Επαναφορά της σύνταξης των 360 ευρώ στους υπερήλικους ανασφάλιστους και στους ομογενείς (μέσω ΟΓΑ).
  6. Χορήγηση της 13ης σύνταξης σε όσους παίρνουν κάτω από 700 ευρώ.
  7. Δεν θα εφαρμοστούν όσα αναφέρονται στην επιστολή Χαρδούβελη και αφορούν όρια ηλικίας και μείωση συντάξεων.
  8. Κατάργηση διατάξεων που μειώνουν συντάξεις και αυξάνουν τα όρια ηλικίας
  9. Προώθηση ρυθμίσεων για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
  10. Επιτάχυνση των αποφάσεων του ΚΕΠΑ για να σταματήσει η ομηρεία των αναπήρων.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved