ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Financial Times: «Ψυχρολουσία από τη Μέρκελ στην Ελλάδα»

Financial Times: «Ψυχρολουσία από τη Μέρκελ στην Ελλάδα»

Ως... ψυχρολουσία για την Ελλάδα περιγράφουν οι Financial Times τη στάση της Άνγκελα Μέρκελ απέναντι στη χώρα, μετά τη κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μπαράκ Ομπάμα.

Η εφημερίδα τονίζει ότι η κ. Μέρκελ αντιμετωπίζει «κρύα» τις προθέσεις της Ελλάδας, καθώς τόνισε ότι το πρόγραμμα διάσωσης, δηλαδή το μνημόνιο, βρίσκεται στη βάση κάθε διαπραγμάτευσης την οποία θα έχουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο με την Ελλάδα.

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, από την Ουάσιγκτον, όπου και βρίσκεται, μετά το τέλος της συνάντησής της με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι: «Αυτό που μετράει είναι τι ακριβώς θα θέσει η Ελλάδα στο τραπέζι του Eurogroup. Η πολιτική της Γερμανίας είχε σαν γνώμονα από το 2010 έως και σήμερα την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη».

Η καγκελάριος διαβεβαίωσε ότι «η πολιτική της Γερμανίας είχε σαν γνώμονα από το 2010 έως και σήμερα την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη».

Μάλιστα η Γερμανίδα καγκελάριος, αναφερόμενη στην οικονομική κατάσταση στην Ευρωζώνη, στην εισαγωγική αναφορά της, υπογράμμισε ως «παράδειγμα επιστροφής στην ανάπτυξη χωρών όπως η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Πορτογαλία, μετά από δομικές μεταρρυθμίσεις που προχώρησαν».

Σχετικές ειδήσεις