ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Τεχνικά αδύνατη η συμφωνία στο αποψινό (11/2) Eurogroup

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Τεχνικά αδύνατη η συμφωνία στο αποψινό (11/2) Eurogroup

Ως «τεχνικά αδύνατο» περιέγραψε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ, το ενδεχόμενο να εξευρεθεί λύση για το ελληνικό πρόγραμμα στο σημερινό (11/2) Eurogroup, επισημαίνοντας ότι αν και ο χρόνος πιέζει, δεν είναι ανάγκη να υπάρξει κατάληξη την Τετάρτη (11/2).

Παράλληλα, τόνισε ωστόσο ότι όποιες αλλαγές γίνουν στις συμφωνίες, θα πρέπει να έχουν τη συναίνεση των κρατών-μελών και αυτό για τη Γερμανία συνεπάγεται συγκατάθεση της Βουλής, ενώ «ανεξαρτήτως του πώς θα ονομάζεται μια μελλοντική συμφωνία», θα πρέπει να τηρηθεί η αρχή «παροχές έναντι αντιπαροχών» και αυτές οι αντιπαροχές θα πρέπει να υπόκεινται σε έλεγχο.

«Οι νέες ετικέτες δεν θα καταργούν τις υφιστάμενες αρχές της συνεργασίας», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του Β. Σόιμπλε, επαναλαμβάνοντας ότι ισχύει επίσης η αρχή της ελεύθερης βούλησης. «Κανείς δεν πρόκειται να επιβάλει ένα πρόγραμμα βοήθειας», ανέφερε.

Το ζητούμενο πάντως κατά τη σημερινή συνεδρίαση, πρόσθεσε ο κ. Γιέγκερ, είναι να ενημερωθούν οι εταίροι από τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη σχετικά με τα συγκεκριμένα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης. Καταλήγοντας, επισήμανε ότι «θα ήταν το πιο συνετό, για το πρόγραμμα - γέφυρα που ζητά η Αθήνα να βασιστεί στους μέχρι τώρα υπάρχοντες μηχανισμούς».

Σχετικές ειδήσεις