ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup: Δύσκολες ώρες για τον Βαρουφάκη- σκληρή κόντρα από τους Γερμανούς

Eurogroup: Δύσκολες ώρες για τον Βαρουφάκη- σκληρή κόντρα από τους Γερμανούς

Σε τοίχο έπεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης μέσα στο έκτακτο Eurogroup που είναι ακόμα σε εξέλιξη, καθώς η Γερμανία δια του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιμένει στη λύση της παράτασης του μνημονίου, την οποία μάλιστα πρέπει να ζητήσει η ελληνική πλευρά!

Από πηγές της ελληνικής κυβέρνησης, ωστόσο, εκτιμάται ότι αυτή η σκληρή θέση Σόιμπλε είναι αναμενόμενη κι εντάσσεται στη σκληρή διαπραγμάτευση. Πρόσθεταν, μάλιστα, ότι τελικά θα υπάρξει συμφωνία πιθανώς τη Δευτέρα στο τακτικό Eurogroup. Πάντως ο Γιάνης Βαρουφάκης περνά δύσκολες ώρες μέσα στη συνεδρίαση, ενώ είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των εταίρων μας για ποσοτικοποίηση των προτάσεων του, δηλαδή για κοστολόγηση των όσων προτείνει η Ελλάδα.

Μοχλοί της διαπραγμάτευσης μεταξύ Ελλάδας και εταίρων είναι τόσο ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Γιούνκερ, όσο και ο αρμόδιος επίτροπος Π. Μοσκοβισί, που λειτουργούν ως "αμορτισέρ" των εντάσεων και εκατέρωθεν εξηγήσεων για τις θέσεις που διατυπώνονται από όλες τις πλευρές.

Αύριο στη Σύνοδο Κορυφής δεν πρόκειται να γίνει διαπραγμάτευση, αλλά μόνο μια ενημέρωση για τα όσα συζητήθηκαν στο σημερινό Eurogroup. Είναι προφανές και όλες οι ενδείξεις συντείνουν στο ότι προετοιμάζεται η συμφωνία τη Δευτέρα, 16/2.

Σχετικές ειδήσεις