ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μάρδας: Παραλάβαμε έλλειμμα 4,6 δισ. ευρώ

Μάρδας: Παραλάβαμε έλλειμμα 4,6 δισ. ευρώ

Εν αναμονή του κρίσιμου Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα (16/2) βρίσκεται η κυβέρνηση σύμφωνα με τον Δημήτρη Μάρδα.

«Σε μια διαπραγμάτευση δεν πετυχαίνεις το 100% που ζητάς. Ο,τι εξαγγέλθηκε, εξαγγέλθηκε», τόνισε χαρακτηριστικά o αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο MEGA.

«Στα 4,6 δισ. ευρώ ανέρχεται το έλλειμμα που παραλάβαμε», σημείωσε μεταξύ άλλων, θέτοντας ως ορόσημο για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης το αποτέλεσμα του Eurogroup της Δευτέρας.

«Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει τη Δευτέρα στο Eurogroup. Έχουμε μια πολιτική η οποία εξαπλώνεται μέσα σε τέσσερα χρόνια. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα Ταμεία παρουσιάζουν ελλείμματα. Ως εκ τούτου σαφώς το Κράτος αντιμετωπίζει όλα αυτά τα ελλείμματα, αλλά για να δούμε ακριβώς τι γίνεται και το τι έχουμε στα χέρια μας πρέπει να γυρίσουν από τις Βρυξέλλες και να μας πουν η κορυφή της πυραμίδας τί απόσταση έχει από το έδαφος», τόνισε και συμπλήρωσε:
«Η διαπραγμάτευση γίνεται πάνω σε νούμερα και στοιχεία. Γιατί ακούστηκε και το άλλο ότι υπήρχε προχειρότητα και ότι πήγαμε γενικόλογα και τα λοιπά. Όταν πηγαίνεις με γενικόλογα δεν φτάνεις σε ένα σημείο στο παρά πέντε να υπογράψεις κάτι όπου και η μία διαφωνία οδηγεί στη μη υπογραφή. Σας διαβεβαιώνω ότι πήγαμε με χαρτιά».

O κ. Μάρδας δεν παρέλειψε να διευκρινίσει επίσης ότι η ρύθμιση των 100 δόσεων θα είναι ελκυστικότερη από την υπάρχουσα.

«Υπάρχουν σκέψεις για βελτίωση της ρευστότητας με κάποιες άλλες πολιτικές, οι οποίες δεν εφαρμόστηκαν στο παρελθόν», υπογράμμισε, καταλήγοντας: «Έχουμε και καινούργιους μηχανισμούς στην ΕΚΤ, όταν φτάσουμε σε μια συμφωνία θα δούμε πώς θα ενεργοποιηθούν οι συγκεκριμένοι μηχανισμοί και θα δούμε τι χρήματα θα έρθουν. Υπάρχουν και τεχνικές βελτίωσης της ρευστότητας στην οικονομία, που εξετάζονται. Μπορεί να επιστρέψουν και φόροι πίσω, που έπρεπε να πληρωθούν στο πλαίσιο της διαδικασίας του ξεπλύματος του μαύρου χρήματος. Υπάρχουν αρκετές λύσεις, που δεν τις εφάρμοσαν άλλοι».

Σχετικές ειδήσεις