ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζακ Λιου: Το Eurogroup θα είναι ευκαιρία να σημειωθεί πρόοδος

Τζακ Λιου: Το Eurogroup θα είναι ευκαιρία να σημειωθεί πρόοδος

Ως σημαντική ευκαιρία για να υπάρξει πρόοδος χαρακτήρισε τη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου, ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου.

Ταυτόχρονα, σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών μετά την τηλεφωνική συνομιλία του κ. Τζέικομπ (Τζακ) Λιου, με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αναφέρεται ότι ο αμερικανός υπουργός κάλεσε όλα τα μέρη να αφήσουν κατά μέρος τη ρητορική και να επικεντρωθούν στην επίτευξη μιας ρεαλιστικής πορείας προς τα εμπρός».

Επίσης, υπογραμμίζεται ότι «η συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας σηματοδοτεί μια σημαντική ευκαιρία για την επίτευξη συγκεκριμένης προόδου».
Σύμφωνα την ανακοίνωση «Ο κ. Λιου είπε ότι προσβλέπει στη συνεργασία με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, καθώς αυτή προχωρά να σχηματίσει ένα συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, σε συνεργασία με την Ευρώπη και τους διεθνείς οργανισμούς».

Επίσης, ο κ. Λιου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις συνομιλίες μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους

Σχετικές ειδήσεις