ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη 01:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου (14/2) το Κυβερνητικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε με βασικό αντικείμενο την ενημέρωση των υπουργών σχετικά με τις εξελίξεις στο Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε αναλυτικά τους υπουργούς για τα αποτελέσματα των επαφών που είχες στις Βρυξέλλες ενώ Γιάννης Δραγασάκης και Νίκος Κοτζιάς, αναφέρθηκαν εκτενώς για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ, κατέφθασε στη συνεδρίαση και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, απευθείας από το αεροδρόμιο, ενημερώνοντας τους υπουργούς για την πορεία της συνεργασίας των τεχνικών κλιμακίων που άρχισαν σήμερα τις επαφές επί βελγικού εδάφους.

Στην συζήτηση που έγινε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο συμφωνήθηκε στο Eurogroup της Δευτέρας να επιδιωχθεί συμφωνία επί τη βάση ενός συμβιβασμού που θα επιτρέπει στην κυβέρνηση να εφαρμόσει τον σκληρό πυρήνα του προγράμματός της όπως τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την αποκατάσταση του του εργασιακού πλαισίου καθώς επίσης και την προστασία της δημόσιας περιουσίας.

Σχετικές ειδήσεις