ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βαρουφάκης: Στρατηγική μας ο διαχωρισμός του μνημονίου από τη δανειακή σύμβαση

Βαρουφάκης: Στρατηγική μας ο διαχωρισμός του μνημονίου από τη δανειακή σύμβαση

Για στρατηγική που ακολούθησε η ελληνική πλευρά προκειμένου να αλλάξει τους όρους και να διαπραγματευτεί με τους εταίρους, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης

Σε δηλώσεις του στο υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Βαρουφάκης αποσαφήνισε πως η ελληνική πλευρά δεν έκανε «τακτικισμούς» αλλά «ξεκάθαρη προσπάθεια να αλλάξουμε τους όρους».

Αναφερόμενος στις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης, ιδίως με το Βερολίνο, σημείωσε: «Το πρώτο πράγμα που μας έλεγαν, ιδίως η γερμανική πλευρά, είναι ότι υπάρχει ένα πρόγραμμα κι αυτό δεν άλλαζε. Ή θα το εφαρμόσετε ή δε θα το εφαρμόσετε. Η στρατηγική μας ήταν μέσα από πολιτικό λόγο, να αρνηθούμε να εμπλακούμε σε μια τέτοια διαδικαστική κουβέντα» είπε ο κ. Βαρουφάκης.

«Επιλέξαμε εξαρχής να μιλάμε με πολιτικούς όρους. Γνωρίζαμε όμως ότι θα πάθουν σοκ, όσοι δεν ήταν συνηθισμένοι σε τέτοια διαπραγμάτευση» συμπλήρωσε.

Ο κ. Βαρουφάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος για τα αποτελέσματα των επαφών που έγιναν πριν από τις συνεδριάσεις του Eurogroup.

«Από εκεί που ήμασταν πλήρως απομονωμένοι, κερδίσαμε ερείσματα πριν ξεκινήσει το δεύτερο Eurogroup και σιγά-σιγά, μέχρι που φτάσαμε μεταξύ 2ου και 3ου Eurogroup, είχε επέλθει μια μεγάλη αλλαγή».

Σχετικές ειδήσεις