ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λαφαζάνης: Όχι στις εκποιήσεις στρατηγικών υποδομών ενέργειας

Λαφαζάνης: Όχι στις εκποιήσεις στρατηγικών υποδομών ενέργειας

Αρνείται ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κι Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, την εκποίηση στρατηγικών υποδομών της χώρας.

Μιλώντας στο ενεργειακό συνέδριο Athens Energy Forum 2015 που διοργανώνει η International Herald Tribune, ο Π. Λαφαζάνης τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι πολύ μικρή για να είναι σε ένα καθεστώς ενεργειακής μπανανίας» και για να παραμείνει εξαρτημένο τροϊκανό προτεκτοράτο, υπογραμμίζοντας δε ότι «δεν είμαστε δορυφόρος καμίας μεγάλης δύναμης, ακολουθούμε πολύπλευρη ενεργειακή πολιτική». Έκανε λόγο, μάλιστα, για αδιάλλακτη εμμονή της Ευρώπης στις εκποιήσεις και επανέλαβε ότι οι στρατηγικές υποδομές ενέργειας δεν πωλούνται.

Ο υπουργός πρόσθεσε, επίσης, ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει εξαρτημένο πιόνι κανενός στο όνομα της δήθεν απεξάρτησης των πηγών τροφοδοσίας της ΕΕ» και αναφέρθηκε στις «μεγάλες καπιταλιστικές χώρες που βλέπουν στον έλεγχο των ενεργειακών δρόμων το εργαλείο για να καταδυναστεύουν τις μικρότερες».

Στην ομιλία του, ο υπουργός επανέλαβε τη στήριξή του στον αγωγό TAP, αλλά με αντισταθμιστικά οφέλη για τη χώρα, δηλώνοντας, επίσης, ότι «για εμάς οι ενεργειακοί δρόμοι και οι πλατφόρμες, δεν είναι απλοί σωλήνες, αλλά πολύτιμα εργαλεία που πρέπει να συνδέουν τους λαούς σε δρόμους ειρήνης και ανάπτυξης». «Η Ευρώπη δεν μπορεί και δεν πρέπει να καταγράφεται με μνημόνιο, αλλά ως χώρες αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και ανάπτυξης», κατέληξε ο Π. Λαφαζάνης.

Σχετικές ειδήσεις