ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Brussels Group» για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις...

«Brussels Group» για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις...

Ξεκίνησαν σήμερα στις 3 το μεσημέρι (11/3/15) στις Βρυξέλλες οι συζητήσεις για το ελληνικό ζήτημα με τεχνικά κλιμάκια. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα μετέχουν στελέχη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ, το ESM/EFSM, καθώς και από την Ελλάδα. Αυτό το σχήμα διαπραγμάτευσης θα ονομάζεται Brussels Group (BG), προκειμένου να γίνεται σαφής αντίστιξη με πιθανές συνεδριάσεις που θα γίνουν σε άλλα σημεία της ευρωπαϊκής επικράτειας (π.χ. Αθήνα).

Η διαπραγμάτευση στο Brussels Group, πολιτική και τεχνική, θα γίνεται στις Βρυξέλλες, μεταξύ ομολόγων (ομοβάθμων). Για εξειδικευμένα ζητήματα, που πιθανόν θα ανακύπτουν σε σχέση με στοιχεία που καλείται να υποβάλλει η ελληνική πλευρά κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και προκειμένου να αρθούν αμφισβητήσεις ή ελλείψεις στοιχείων, θα δίνεται η δυνατότητα στο Brussels Group να ορίζει τεχνικούς συμβούλους που θα επισκέπτονται την Αθήνα, ούτως ώστε να γίνεται "on Site Exchange of Facts" για το συγκεκριμένο ζήτημα. Οι τεχνικοί σύμβουλοι του BG που πιθανόν θα επισκέπτονται την Αθήνα, θα συναντώνται με ομόβαθμούς τους.

Με αυτό τον τρόπο η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί να θέσει τέρμα στην ασάφεια σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των σχετικών συζητήσεων, αλλά και τον τόπο στον οποίο θα εκτυλίσσονται οι διαπραγματεύσεις.

Σχετικές ειδήσεις