ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

CNBC: «Η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια κινήσεων…»

CNBC: «Η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια κινήσεων…»

Αναλυτές στο CNBC υποστηρίζουν πως η κατάσταση στην Αθήνα μπορεί να επιδεινωθεί πολύ γρήγορα, εάν δεν υπάρξει καμία αλλαγή.

Καθώς τα αποθεματικά της Ελλάδας μειώνονται μέρα με τη μέρα, η ελληνική κυβέρνηση "ανοίγει" νέα μέτωπα με τις αξιώσεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις, δυσχεραίνοντας τις ήδη άσχημες σχέσεις με τη Γερμανία, τονίζει το CNBC. Παράλληλα, σημειώνει ότι αυξανόμενη δυσαρέσκεια προς την Ελλάδα εντοπίζεται και σε άλλες χώρες πέρα από τη Γερμανία.

"Με την πλάτη στον τοίχο οικονομικά, η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια κινήσεων", λένε οι οικονομολόγοι.

"Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που ξεδιπλώνεται πολύ γρήγορα κι αν η ελληνική κυβέρνηση δεν σταματήσει να έχει τη στάση ''εμείς ενάντια σε όλη την Ευρωζώνη'' τα πράγματα θα χειροτερεύσουν πολύ γρήγορα" προειδοποιεί ο Volker Wieland, οικονομολόγος κι ένας από τους "σοφούς" συμβούλους της Μέρκελ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι αναλυτές στην Daiwa Capital Markets, τονίζουν ότι η Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση ξεμένει από χρόνο.

"Το τελεσίγραφο του Eurogroup για τις μεταρρυθμίσεις είναι τώρα ξεκάθαρο. Η Ερώτηση είναι κατά πόσο η ελληνική κυβέρνηση μπορεί τώρα να αναλάβει δράση. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες, δεδομένου ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει τοποθετήσει τον εαυτό της σε μια κατάσταση που δεν μπορεί να κερδίσει, είτε δηλαδή να παραδοθεί στους δανειστές είτε να εγκαταλείψει το ευρώ" τονίζει η Daiwa Capital Markets.

"Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι μάλλον απίθανο να επιβιώσει μετά το καλοκαίρι, ακόμα κι αν η χώρα καταφέρει να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης" καταλήγει.

Σχετικές ειδήσεις