ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΧΑΑ: Αγχωμένη συνεδρίαση, απόντες οι επενδυτές

ΧΑΑ: Αγχωμένη συνεδρίαση, απόντες οι επενδυτές

Οι επενδυτές έχουν αναχωρήσει από το ελληνικό Χρηματιστήριο, όπως αποδεικνύεται κι από το τζίρο (46,2 εκατ. ευρώ) ως αυτή την ώρα (Τετάρτη,11/3/15, 15.30)

Αιτία της επενδυτικής άπνοιας, όπως έχουμε κατ' επανάληψη επισημάνει, είναι είναι η συνεχιζόμενη πολιτική αβεβαιότητα, η εικόνα της Ελλάδας στα διεθνή fora, η αρνητική στάση διεθνών κεφαλαίων κλπ. Η επισφαλής ρευστότητα των τραπεζών κάνει βαρίδι τον τραπεζικό κλάδο, αν και πιο περιορισμένης έκτασης ρευστοποιήσεις πραγματοποιούνται και σε άλλα blue chips.

Η Deutsche Bank κάνει αναλυτικά λόγο για τις εκροές (περί τα 4 δισ. ευρώ το τέταρτο τρίμηνο του 2014 και επιπλέον 12,5 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο 2015) και για το αυξημένο ρίσκο στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Αποτέλεσμα είναι ο τραπεζικός δείκτης να υποχωρεί προς τις 600 μονάδες, με την Εθνική να χάνει νωρίτερα το κρίσιμο 1,18 ευρώ, εξέλιξη που επέτεινε τις πωλήσεις μετοχών της ΕΤΕ. Σταθερές παραμένουν οι πωλήσεις στις μετοχές των Πειραιώς και Eurobank, ενώ από τη συνεδρίαση της Δευτέρας 23/3/15 θα ισχύσουν οι αλλαγές στον δείκτη Eurostoxx 600.

Κατά τα λοιπά, αυτή την ώρα ο Γενικό Δείκτης κινείται στις 807,24 μονάδες κι υποχωρεί κατά 10,15 μονάδες ή ποσοστό 1,24%.

Σχετικές ειδήσεις