ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μάρδας: Συμφωνία με τους εταίρους ακόμη και αύριο

Μάρδας: Συμφωνία με τους εταίρους ακόμη και αύριο

Αισιόδοξος ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους μέσα στην εβδομάδα εμφανίστηκε σήμερα, Τρίτη (31/03/2015) ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μάρδας μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί Eurogroup μέσα στην εβδομάδα. «Πάμε για συμφωνία με τους εταίρους αύριο ή μεθαύριο» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης είναι να «δούμε πώς θα πάνε οι διαπραγματεύσεις».

Σε ερώτηση για το αν τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν για την εξυπηρέτηση των αναγκών της χώρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως «καθαρή εικόνα θα έχουμε αύριο ή μεθαύριο».

Σχετικά με το θέμα της ρευστότητας τόνισε ότι προτεραιότητα είναι η καταβολή μισθών και συντάξεων, ενώ αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ είπε πως η αντικατάστασή του θα γίνει λίγο αργότερα.

Εν τω μεταξύ, διχογνωμία φαίνεται πως προέκυψε μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και του υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ, αφότου αξιωματούχοι του ΥΠΟΙΚ άφησαν χθες Δευτέρα ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην αλλάξει φέτος ο φόρος επί των ακινήτων.

Σχετικές ειδήσεις