«Πλήρη δέσμευση» ζήτησαν από τον Βαρουφάκη οι Αμερικανοί

Newsbomb

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον –όπου συναντήθηκε την Κυριακή (05/04) με τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, - ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, είχε τη Δευτέρα (06/04) διαδοχικές συναντήσεις με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ αρμόδιο για τις Διεθνείς Υποθέσεις, Nathan Sheets και με την σύμβουλο σε θέματα εθνικής ασφάλειας του Προέδρου Ομπάμα, Caroline Atkinson.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών έγινε επισκόπηση των διαπραγματεύσεων, που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ της Ελλάδας και των Θεσμών. Ο κ. Βαρουφάκης ανέπτυξε στους Αμερικανούς αξιωματούχους το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της κυβέρνησης και είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ότι υπάρχει κοινός τόπος για ζητήματα επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας και για την πολιτική, που πρέπει να ακολουθηθεί προκειμένου να επιτευχθεί η ανάπτυξη.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που έχουν σχέση με τη δομή της Ευρωζώνης με τον υπουργό Οικονομικών να αναπτύσσει στους συνομιλητές του τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την ανάγκη επανεξέτασης της αρχιτεκτονικής της.

Ο Νέιθαν Στις, σύμφωνα με τα αμερικανικά Μέσα, κάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση της Ελλάδας να «δεσμευθεί πλήρως στις τεχνικές διαπραγματεύσεις, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για την εκταμίευση περαιτέρω δόσεων από το πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας».

Ο κ. Βαρουφάκης επιστρέφει στην Αθήνα την Τρίτη 07/04/2015.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved