ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διάψευση Σουλτς ότι υπήρξε έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου περί Grexit

Διάψευση Σουλτς ότι υπήρξε έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου περί Grexit

Κατηγορηματική διαβεβαίωση από τον Μάρτιν Σουλτς πως ουδέποτε υπήρξε έκθεση εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τις συνέπειες ενός Grexit.

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου απάντησε για το θέμα σε επιστολές που του είχαν στείλει για το θέμα ο Δημήτρης Παπαδημούλης και η Γκάμπι Τσίμερ.

Ειδικότερα, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα στον ευρωπαϊκό τύπο στις αρχές Μαρτίου, τα οποία αναφέρονταν σε πρωτοβουλία πολιτικής σκοπιμότητας εκ μέρους του ΓΓ του Ευρωκοινοβουλίου, Κλάους Βέλλε, προκειμένου να τροφοδοτήσει το σενάριο Grexit, εν αγνοία τόσο του Προέδρου όσο και της Διάσκεψης των Προέδρων του ΕΚ, ο Αντιπρόεδρος του ΕΚ και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, είχε ζητήσει με επιστολή του από τον πρόεδρο του ΕΚ Μάρτιν Σουλτς, επίσημη και υπεύθυνη πληροφόρηση.

Σε συνέχεια της δήλωσης, η Πρόεδρος της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL Γκάμπι Τσίμερ και ο Αντιπρόεδρος του ΕΚ και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης συνυπέγραψαν και απέστειλαν στις 11 Μαρτίου, στον Πρόεδρο του ΕΚ Μάρτιν Σουλτς, σχετική επιστολή, ζητώντας άμεση και πλήρη διερεύνηση του θέματος, που εξαιτίας των πολιτικών παιχνιδιών σκοπιμότητας που παίζουν συγκεκριμένοι κύκλοι, στρεφόταν ενάντια τόσο στην Ελλάδα όσο και τη σταθερότητα της Ευρωζώνης.

Ο Πρόεδρος του ΕΚ Μάρτιν Σουλτς απαντά ότι μια τέτοια έκθεση ουδέποτε υπήρξε.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

"Αγαπητή κα Τσίμερ, αγαπητέ κ. Παπαδημούλη,
Σας ευχαριστώ για την επιστολή σας της 11ης Μαρτίου 2015, σχετικά με τα δημοσιεύματα που ισχυρίζονταν ότι η Διοίκηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε προετοιμάσει έκθεση σχετικά με τις συνέπειες ενός "GRexit"
Επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπήρξε καμία τέτοια περίπτωση. Ούτε εγώ ούτε ο ΓΓ ζητήσαμε ποτέ από την Διοίκηση να συντάξει τέτοια έκθεση. Όπως είχα επιβεβαιώσει και στη συνάντηση της Διάσκεψης των Προέδρων στις 12 Μαρτίου, καμία τέτοια έκθεση δεν ζητήθηκε και συνεπώς καμία έκθεση του ΕΚ σχετικά με GRexit δεν υφίσταται.
Ειλικρινώς Υμέτερος,
Μάρτιν Σουλτς".

Σχετικές ειδήσεις