ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ομαλή αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θέλει ο Σέλινγκ

Ομαλή αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θέλει ο Σέλινγκ

Στους γνώριμους τακτικισμούς του ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ Χανς γιερκ Σέλινγκ, επαναλαμβάνοντας τα σενάρια για Grexit, βλέποντας αυξημένες πιθανότητες σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, την ώρα που οι συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια είναι εν εξελίξει, σε αναμονή τουEuroWorking Group και ενώ ο Ελληνας πρωθυπουργός βρίσκεται στη Μόσχα.

"Όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει, και η Ελλάδα, ότι ένα ατύχημα συνιστά το μεγαλύτερο πιθανό πρόβλημα. Αν υπήρχε ένα είδος συντεταγμένης αποχώρησης, τότε θα μπορούσε να συζητηθεί πώς αυτό θα μπορούσε να γίνει", δήλωσε ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό δίκτυο ORF. "Βεβαίως βλέπω το πρόβλημα ότι ο χρόνος περνά, ότι το ποσό των χρημάτων που χρειάζεται είναι πράγματι πολύ μεγάλο".

Ο Σέλινγκ δήλωσε ότι θεωρεί την εφαρμογή των ιδιωτικοποιήσεων ως την πιθανή μεταρρυθμιστικό οδό την οποία η Ελλάδα μπορεί να υιοθετήσει, προσθέτοντας ότι δεν αναμένει "δραματικές περικοπές" στον προϋπολογισμό.

Ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για τις κινήσεις της Ελλάδας προς την Ρωσία, καθώς η Αθήνα έχει δεσμευτεί απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις