ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βαρουφάκης: Καμία αίτηση για παράταση αποπληρωμής των δανείων στο ΔΝΤ

Βαρουφάκης: Καμία αίτηση για παράταση αποπληρωμής των δανείων στο ΔΝΤ

Ψευδέστατο χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκηςτο δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από το ΔΝΤ μετάθεση της καταβολής της δόσης του Μαΐου.

Οι FT μετά την ανακάλυψη ενός ακόμη τέλους του κόσμου, αλλά και την προετοιμασία… χρεοκοπίας επανήλθαν την Πέμπτη (16/4) με νέο «χτύπημα», βάσει του οποίου «Έλληνες αξιωματούχοι προσέγγισαν άτυπα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αιτούμενοι την παράταση της αποπληρωμής των δανείων».

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα «η Αθήνα πείσθηκε», ωστόσο, «να μην αιτηθεί κάτι τέτοιο επισήμως», την ίδια ώρα που «οι συνομιλίες με τους πιστωτές είναι ενδεικτικές της εξαιρετικής οικονομικής δυσχέρειας της ελληνικής κυβέρνησης που παλεύει να συνεχίσει να πληρώνει μισθούς και συντάξεις».

Παρόλα αυτά, το υπουργείο Οικονομικών έσπευσε να διαψεύσει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς των Financial Times, καθιστώντας σαφές πως ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι ο κ. Βαρουφάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το «αν η Ελλάδα ζήτησε από το ΔΝΤ ενημέρωση για τη διαδικασία μετά από αθέτηση πληρωμής», απάντησε ότι κάτι τέτοιο «είναι ψευδέστατο».

Σχετικές ειδήσεις