ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο ραντεβού κορυφής Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου στις 29 Απριλίου

Νέο ραντεβού κορυφής Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου  στις 29 Απριλίου

Σε εξέλιξη βρίσκονται διαβουλεύσεις σε διπλωματικό επίπεδο για τον καθορισμό της ημερήσιας διάταξης, όπως δήλωσε ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Στις 29 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία η νέα τριμερής συνάντηση κορυφής Αιγύπτου – Ελλάδας - Κύπρου, όπως ανακοίνωσε ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης. Οπως αναμένεται ωστόσο θα τεθούν θέματα για την ΑΟΖ

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις σε διπλωματικό επίπεδο για τον καθορισμό της ημερήσιας διάταξης. Της νέας τριμερούς συνάντησης, θα προηγηθεί συνάντηση του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι.

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του πρόεδρου Νίκου Αναστασιάδη στο Ισραήλ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι η ακριβής ημερομηνία θα καθορισθεί το δεύτερο δεκαήμερο Μαΐου, όταν θα έχει σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση στο Τελ Αβίβ.

Για τις εκλογές στα κατεχόμενα, ο Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι η Λευκωσία θα σεβαστεί την επιλογή των Τουρκοκυπρίων και είναι έτοιμη μέσα από ένα ειλικρινή διάλογο να υπάρξει θετική κατάληξη στις διαπραγματεύσεις.

Ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να σημειωθεί καθυστέρηση στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, σε περίπτωση κατά την οποία νικητής των λεγόμενων εκλογών, θα είναι ο Μουσταφά Ακιντζί, προκειμένου να τύχει ενημέρωσης για την έως τώρα πορεία των συνομιλιών.