ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρέγκλινγκ: Η ελληνική κυβέρνηση κάνει βήματα προς τα πίσω

Ρέγκλινγκ: Η ελληνική κυβέρνηση κάνει βήματα προς τα πίσω

Το Grexit δεν είναι το βασικό σενάριο που επεξεργάζονται οι εταίροι της Ελλάδας, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό πρακτορείο Market News International τόνισε αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, πως «δουλεύουμε πολύ σκληρά για να το αποφύγουμε. Πιστεύω ότι θα υπήρχε μεγάλη αβεβαιότητα, διότι δεν έχουμε καμία είδους ανάλογη εμπειρία»

Ο κ. Ρέγκλινγκ εκτίμησε ότι η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις είναι πολύ αργή. «Ακόμα δεν έχουμε δει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μεταρρυθμίσεων» είπε και τόνισε ότι «υπάρχουν πισωγυρίσματα σε κάποιες πολιτικές, κάτι που δεν συνάδει με τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου»

«Η ελληνική κυβέρνηση κάνει βήματα προς τα πίσω σε τομείς που κοστίζουν χρήματα» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης άφησε αιχμές για ελλιπή πρόσβαση των θεσμών στα στοιχεία λέγοντας ότι το ΔΝΤ διατηρεί τις παλιές του προβλέψεις για την Ελλάδα, καθώς δεν υπάρχει επικοινωνία με τη νέα κυβέρνηση για να τις αναθεωρήσει.

Ο κ. Ρέγκλινγκ ανέφερε πως οι αξιωματούχοι της Ευρώπης δεν συμφωνούν με την άποψη που διακηρύττει η νέα ελληνική κυβέρνηση ότι δηλαδή τα τελευταία χρόνια ήταν αποτυχημένα, «Αυτή η διαφορά δεν έχει ακόμα γεφυρωθεί» συμπλήρωσε.

Σχετικές ειδήσεις