ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νουαγέ: Η βοήθεια της ΕΚΤ στην Ελλάδα δεν θα συνεχίσει επ' αόριστον

Νουαγέ: Η βοήθεια της ΕΚΤ στην Ελλάδα δεν θα συνεχίσει επ' αόριστον

Σκληρή προειδοποίηση του διοικητή της Τράπεζας της Γαλλίας, Κριστιάν Νουαγέ, ότι η βοήθεια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προς την Ελλάδα δεν θα συνεχισθεί επ΄αόριστον και ότι η Αθήνα οφείλει να επαναλάβει το πρόγραμμα των "μεταρρυθμίσεων".

Η αναδιοργάνωση της ελληνικής ομάδας μπορεί να βοηθήσει δεν αλλα΄ζει την ουσία

"Ο στόχος δεν είναι να δίνεται διαρκώς βοήθεια. Δεν θα είχε κανένα νόημα να πούμε ότι για 20, 30, 50 χρόνια θα δίνουμε βοήθεια στην Ελλάδα για να βγάζει τον μήνα. Αυτό δεν μπορεί να συνεχισθεί επ΄αόριστον και από την πλευρά μας είναι πολύ σαφές ότι το πρόγραμμα πρέπει να επαναληφθεί και οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις να αρχίσουν και πάλι", δήλωσε ο Κριστιάν Νουαγέ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Η αναδιοργάνωση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας μπορεί να βοηθήσει τις συζητήσεις της χώρας με τους δανειστές της, πρόσθεσε.

«(Ο Γιάνης Βαρουφάκης) δημιουργεί εντάσεις, οπότε αυτό σίγουρα μπορεί να βοηθήσει τις διαπραγματεύσεις - αλλά δεν αλλάζει καθόλου την ουσία. Η ελληνική κυβέρνηση... πρέπει να αποφασίσει τελικά σοβαρές μεταρρυθμίσεις για να θέσει την οικονομία και πάλι εντός τροχιάς», εξήγησε ο κεντρικός τραπεζίτης .

Σχετικές ειδήσεις